Home Events Blanco y Negro

Blanco y Negro

HVID OG SORT – I MANGE FARVER!

BLANCO Y NEGRO (hvid og sort) er et orkester dannet af trommeslageren Jonas Johansen. Det er et orkester, der opdyrker nye musikalske områder. I orkestret forbindes den mere hardbop-orienterede skandinaviske jazzopfattelse med den sprællevende cubanske rytmefornemmelse. På den baggrund opstår der en ny verdensmusik, som appellerer mere til tidens globale livsopfattelse. Gruppens lyd og repertoire er originalt, melodiøst og hårdt swingende på en livsbekræftende måde. Tag gerne børn med til denne koncert. Det er en gave, de vil huske i mange år og måske selv blive inspireret af.

Jonas Johansen er en stor, international jazz-personlighed. Han har rejst verden rundt med Niels Henning Ørsted Pedersen Trio, været ankermand i DR Big Band, spillet og turneret med bassisten Steve Swallow. Han er ofte inviteret som gæste-trommeslager i internationale big bands. Jonas Johansen har studeret rytmer overalt i verden fra Indien til Sydamerika og er i ordets mest positive forstand, en rigtig rytme-nørd.

De tre cubanere i orkestret, hvoraf vi i Vejle har mødt sprudlende Eliel Lazo på percussion nogle gange, er fantastiske. Bassisten Yasser Morejon arbejder intuitivt sammen med Jonas Johansen, og sammen driver de orkestrets store motor fremad. Seneste tilgang til orkestret er pianisten Abel Marcel, som både mestrer den cubanske piano-tradition til fuldkommenhed og også er meget dedikeret til den moderne jazz, og dens globale sprog. Han har givet orkestret et ordentligt kunstnerisk indspark.

Svenske Karl-Martin Almqvist på saxofon er en højt profileret musiker på den svenske og europæiske jazz-scene. Han har haft egne orkestre siden 90’erne og har de sidste år været medlem af DR Big Band, det store danske jazz-fyrtårn. Han har udsendt masser af musik gennem tiden. Han har den samme robuste tone, som forbindes med instrumentkollegaen og landsmanden Tomas Frank. Begge er inspireret af John Coltrane og hardbop’en. Karl-Martin Almqvist komponerer også til orkestret, som netop er ved at indspille nyt materiale til udgivelse senere i 2017. Det kan vi så glæde os til.

Lige nu kan du/I glæde jer til et brag af en koncert, som viser, at hvid og sort godt kan skabe mange musikalske spektralfarver.

Sax:  Karl-Martin Almqvist (S),
Piano: Abel Marcel (Cu)
Bas: Yasser Morejón (Cu)
Percussion:  Eliel Lazo (Cu)
Trommer:  Jonas Johansen (DK)

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Date

04 okt 2017
Expired!

Time

19:30 - 22:30

Location

Engelsholm Højskole
Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten

Organizer

JIVE | Engelsholm
Email
billetkontor@jive-jazz.dk

Lukket for kommentarer.