Home Events Book of Sounds

Book of Sounds

Musikken vender et blad i “Lydenes Bog”

“Book of Sounds – Lydenes Bog” er et orkester under ledelse af trommeslageren Anders Provis. Trommeslagere som orkesterledere er blevet mere almindeligt i disse år. Tænk blot på Alex Riel, Kresten Osgood og Stefan Pasborg. Når man vælger at lede et orkester, er det fordi, man har en ide og en retning at følge. I dette tilfælde står Anders Provis for hovedparten af kompositionerne, som således er originalmusik.

Anders Provis deler scenelyset med bassisten Nils Bo (Bosse) Davidsen og de to saxofonister/klarinettister Anders Banke og Albert Raft. Alle er de en del af den yngre, kreative jazzscene i Danmark og tilknyttet det banebrydende og nyskabende pladeselskab, ILK Records, som også lancerer kunstnere i udlandet. Således har orkestret spillet med succes i Tyskland.

“Book of Sounds” har en udgivelse lige på trapperne, forhåbentlig sammenfaldende med den nye turné. Det kan vi glæde os til. Det er samtidig Anders Provis’ debut som bandleader.

Musikken kan ved første gennemlytning virke lidt “gammeldags” (læs: klassisk jazzet), inspireret som den er af jazzlegender og -koryfæer som Ornette Coleman, Paul Motian, Eric Dolphy og Charles Mingus. Gruppens lyd-ideal er den rolige og flydende Blue Note-lyd, som den blev skabt af studie-troldmanden Rudy van Gelder og produceren Alfred Lion i 1960’erne. Fokus er på den dobbelte saxofonbesætning med Banke og Raft, mens Bosse Davidsen og kapelmester Provis arbejder dynamisk under de to hovedsolister. Imidlertid ville det ikke være en ILK-udgivelse, hvis ikke den var innovativ. Derfor sætter musikken sig hurtigt i sanseapparatet som en opdatering af den gamle lyd og en opdatering af de gamle – i samtiden skæve – mestre til nutidige forhold. Det er også swing, fri og anderledes musik. Kald det “neo-jazz” eller “jazz-innovation”. Musikken peger PÅ SAMME TID tilbage og fremad.

Den nye cd og den nye originale musik skal nok finde et kyndigt og lyttende publikum her i året 2018.  Det er musik både med “pop-appeal” og lyttevenligt, men også udfordrende og udbytterig for lytteren.

Vel mødt til musik, der vender et nyt blad i “Lydenes Bog”.

Trommer:  Anders Provis
Bas:  Niels Davidsen
Saxer og klarinet:  Albert Raft
Saxer og klarinet:  Anders Banke

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Date

15 mar 2018
Expired!

Time

19:30 - 22:30

Location

Bygningen
Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle

Organizer

JIVE
Email
billetkontor@jive-jazz.dk

Lukket for kommentarer.