Home Events Fredrik Lundin og de fem på nye eventyr

Fredrik Lundin og de fem på nye eventyr

Altid eventyrlystne Fredrik Lundin har været rundt i Østersø-området for at samle musikere til dette projekt. Fra Polen kommer den stærke trompetist, Tomasz Dabrowsky, fra Sverige kommer Petter Hängsel på trombone og Joel Illerhag på bas + “selvskabt instrument”. Endelig er Danmark repræsenteret med trommeslageren Anders Provis og kapelmesteren selv, Fredrik Lundin, på saxofoner.

Sammen kommer de fem ud for mange musikalske eventyr og gådefulde sammenhænge. Det er simpelthen ligegyldigt, hvor de befinder sig, så oplever de noget spændende. Hvad oplever de så i denne koncert og kan de løse de musikalske knuder? Originale kompositioner kastes op, og de fem beslutter sig for at gribe ideen, men pludselig er sporene forsvundet, og de fem er godt nok på den. Så opdager de pludselig sammenhængen, finder melodien og alting falder på plads på den skønneste måde.

Sådan kunne en koncert forløbe i denne lettere omskrevne anmeldelse af Enid Blytons bog af samme navn som orkestret. Du skal forvente unge, søgende musikere, der arbejder med originale Lundin-kompositioner. I disse kompositioner er der gennemkomponerede, melodiske  passager alternerende med friere improvisationer. Det er med garanti spændende, for musikerne er fremragende på hver deres felt, og Fredrik Lundin har ALTID noget på hjerte. Det er et lille, stort orkester – få personer med en stor fælles lyd. Der er masser af klangmuligheder i de tre blæsere og bas/trommer. Lundin nævner selv nogle af inspirationskilderne til dette orkester: Bela Bartoks kraftfulde rytmer og dissonerende tonesprog , Paul Bley – som Lundin også har indspillet cd med, bluesmanden Leadbelly og norske Jon Balke’s Magnetic North orkester. Aftenens orkester er altså et moderne orkester, der tør prøve nye grænser af uden at sætte tilhørerne af. Vi bliver udfordret, men sådan er jazz også. Eventyret kommer til de, der opsøger det!

Sax:  Frederik Lundin
Trompet:  Tomasz Dabrowski
Trombone:  Petter Hängsel
Bas:  Joel Illerhag
Trommer:  Anders Provis

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

 

Date

25 okt 2017
Expired!

Time

19:30 - 22:30

Location

Bygningen
Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle

Organizer

JIVE
Email
billetkontor@jive-jazz.dk

Lukket for kommentarer.