Home Events Søren Høst Kvartet

Søren Høst Kvartet

Ny generation af danske super-musikere gæster Vejle


 Søren Høst optræder i JIVE for første gang med sin egen kvartet. Det er ung jazz af den generation, som mange beskriver som en ny “guldalder-generation” af unge jazzmusikere. Det er unge mennesker, som elsker musik og som finder deres næring i det musikalske kraftfelt omkring København og Sydsverige, hjulpet godt på vej af Øresundsbroen. Den københavnske scene er af højeste internationale klasse, hvilket også ses på den måde, som byen suger musikere til sig fra alverdens lande.

Det er musikere, som er begunstiget af livsvilkårene i Danmark. De spiller med hjertet og går “all in” på musikken og nyder godt af de mange spillesteder, der er skudt op i hovedstaden. Man behøver hverken at være sort amerikaner eller sulte for at være jazz-kunstner. Dørene i Danmark skal nok åbne sig for en ung dedikeret jazzmusiker. At tilhøre denne generation kræver års hård øvelse, for niveauet er tårnhøjt og konkurrencen er skarp på den gode måde.

Søren Høst er et af landets største talenter. Han spiller tenorsaxofon på en måde, så han er helt sin egen, men alligevel er bevidst om at stå på skuldrene af fortidens giganter. Som alle de nye unge musikere kan han spille nærmest alt, men jazzmusikalsk bekender han sig til hardboppen og til dels swing, altså genkendelige temaer og masser af melodisk, modal improvisation. Hans inspiration til kropslighed i musikken og det muskuløse, musikalske udtryk kommer i lige linje fra de fem, “toughe” “Texas-tenorer”: Illinois Jacquet, Arnett Cobb, David “Fathead” Newman, Buddy Tate og King Curtis . Det giver også Søren et godt springbræt ind mod at spille soul og blues.

Vi skal nok i aften møde hardbopperen Søren Høst, som skriver sine egne numre inspireret af de store mestre fra 1950’erne og fremefter. Det er musik af så høj klasse, at man kniber sig selv i armen for at tro det.

Søren Høst er født på Bornholm, hvor han startede med saxofonen som 13-årig, og jo Søren er oldebarn af den store, bornholmske maler Oluf Høst. På et tidspunkt kom han under pianisten Nikolaj Bentzons vinger, hvilket gav ham mod på at gå all in på musikken. Det betød, at Søren Høst flyttede til København i 2015. Her blev han hurtigt en del af “scenen” og spillede med bl.a. Christina von Bülow og Ben Besiakov. Drømmen var ved at folde sig ud for den unge bornholmer.

Samtidig fik han plads i sax-sektionen i den fremragende big band-leder, Kathrine Windfeldts band. I dette big band, som kun eksisterer i kraft af musikernes engagement og orkesterlederens originalitet, fik Søren den vigtige erfaring i at spille fra bladet, lytte intenst til indsatserne og indgå i en helhed, der rækker langt ud over det musikalske ego. Det er gode kvaliteter at tage med ud i jazzland som udøvende kunstner.

Glæd dig til at møde et talent af en helt særlig beskaffenhed sammen med et band af unge, stærke musikere, som du vil høre meget mere til i fremtiden.

På flyglet vil du møde pianisten, den nye stjerne i dansk jazz, Zier Romme. Glæd dig.

Line-up:

Søren Høst: sax
Zier Romme: piano
Anders Fjeldsted: bas
Malte Arndal: trommer

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Date

21 nov 2019
Expired!

Time

19:30 - 23:00

Location

Bygningen
Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle

Lukket for kommentarer.