Home Events Tribute to Nina Simone

Tribute to Nina Simone

Hyldest til en stor sangerinde


Nicolas Koch Kvartet feat. Signe Juhl

Nina Simone var “The high priestess of soul” i Amerika. Ypperstepræstinden var en af det 20. århundredes meget markante sangere. Hun fik gospelmusikken ind med modermælken, lærte sig selv at spille piano og blev senere klassisk uddannet pianist. Det blev dog stemmen, der gav Nina Simone mulighed for at blive hørt. I 1950-60’erne var kampen mod racisme og undertrykkelse meget nærværende. Nina var en kompromisløs kunstner, som krævede respekt for sin person, sin race og sin musik. Dette blev udløst i hudløs ærlig og original musik, som sprængte alle genrer.

Nina Simone blev 70 år og døde i 2003. Ved koncerten vil publikum både i ord og toner kunne høre om Miss Simone’s musik og liv.

Ordene vil blive fortolket af sangerinden Signe Juhl. Musikken leveres af Nicolas Koch Kvartet.

Signe Juhl er uddannet i det frodige miljø ved Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg. Hun er en meget kompetent og kreativ fortolker af sange fra den amerikanske sangskat. Hun har bl.a. sunget med Radioens Big Band og med Nikolaj Bentzon Trio. Når Signe Juhl går ind i Nina Simones repertoire er det for at give sin personlige fortolkning, ikke for at imitere. I dette repertoire skal Signe Juhl synge såvel blues, soul, jazz og pop og stadig have Simones særlige sangstil for øre. Det er en spændende udfordring, som nok skal give ære til begge sangerinder.

Nicolas Kochs fremragende kvartet leverer den instrumentale del. Vi har hørt Gunde i JIVE mange gange før, og det fantastiske mesterskab på pianoet folder sig ud på fornemste vis hver gang. Publikum kan glæde sig til en stor melodiøs jazzoplevelse med dansk jazz’ Mr. Swing King. Trommeslageren Karsten Bagge, som stammer fra Vejle/Give, er ligeledes en strålende og melodiøs musiker. Nicolas Kock holder sammen på gruppen musikalsk på bassen og fortæller også lidt om Nina Simone undervejs. Endelig har vi den fantastiske tenorsaxofonist Jan Harbeck med i kvartetten denne gang. Også han trives bedst i jazzens melodiøse og swingende del.

Koncerten er JIVE’s bidrag til festivalen, “Jazz i Trekanten”, som finder sted fra d. 25. august til 3. september. Kom og skyd festivalen i gang hos JIVE med denne dejlige, vokal-jazzkoncert.

Bas: Nicolas Koch
Piano: Henrik Gunde
Sax: Jan Harbeck
Trommer: Karsten Bagge
Vokal: Signe Juhl

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr.

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Date

27 aug 2017
Expired!

Time

15:00 - 17:30

Location

Bygningen
Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle

Lukket for kommentarer.