Jazz på dansk

Søndag d. 5. november kl 15:00 i Bygningen

 

I ugen op til denne koncert er det “Spil-dansk-uge” i hele landet, og dette er så JIVE’s bidrag til at sætte fokus på det danske i jazzens tonesprog. JIVE har bedt pianisten Martin Schack om at lægge vejen forbi Bygningen med sit fremragende orkester, “SPIL DANSK”, bestående af den i Østrig bosatte bas-professor Morten Ramsbøl, internationalt efterspurgte Morten Lund på trommer og den Kolding-baserede saxofonist Michael Olsen samt Torben Bjørnskov på bas. Det er fire fine herrer, der kender den danske sangskat til bunds OG som kan jazzificere den, så den lyder helt frisk og original og alligevel genkendelig.

Til denne koncert, som er en eftermiddagskoncert, kan vi absolut anbefale at tage samtlige medlemmer af familien med, såvel børnene som de ældre. Vore elskede, danske melodier og deres harmoniske struktur kan sagtens holde til en “foryngelseskur”. Måske er det netop det, der skal til for at holde traditionen levende. Selv om der er tale om instrumental jazz, og der altså ikke optræder sangere, har man et godt indtryk af substansen i den danske sangskat. Vi taler tit i JIVE-regi om, at jazzkunstnere bruger den amerikanske sangbog som forlæg for improvisation. Vi kan altså godt selv i Danmark, og der er masser at tage af. Du skal måske lytte til “I østen stiger solen op” eller, “Nu går våren gennem Nyhavn”, “Den blå anemone” eller “Nu er himmel og jord stille”. De er i hvert fald på orkestrets repertoire, men der er mange danske sange at vælge blandt.

Martin Schack er en særdeles dygtig og melodiøs musiker. Han ånder helt naturligt i materialet og “hører” mulighederne for variation og improvisation. Det samme kan siges om Michael Olsen, som bl.a. spiller i Aarhus Jazz Orchestra. Hans danske musikgener er også helt i top.

Morten Lund har vi haft den glæde at præsentere mange gange i JIVE i tidens løb. En mesterlige musikere, som også udlandet har fået øjnene op for. Morten Lund indspiller for det tyske ECM pladeselskab!

Kom til denne koncert, hvor dansk musik holdes fornemt i live af fire mesterlige musikere. Alle kan være med her.

Piano: Martin Schack
Sax: Michael Olsen
Bas: Morten Ramsbøl  Torben Bjørnskov
Trommer: Morten Lund

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr.

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.