Spang-Hanssen LONG SHADOWS

Lørdag d. 27. december 2003 kl. 20.00
Paraplyen, Vejle.

Julejazz i JIVE trækker på en lang tradition: musikken skal være folkelig i ordets bedste forstand. Julemætte vejlensere kommer og får ørerne renset med solid jazz. Sidste år hørte vi GundeTrio spille Errol Garner-klassikere. I år skal vi høre danske klassikere, bl.a. Leo Mathisen, Kai Normann Andersen og Mogens Jermiin Nissen.
Klassikerne bliver klædt i nyt tøj af kvartetten Long Shadows, opkaldt efter dens cd af samme navn. Long Shadows er også titlen på et af cdens numre, skrevet af Leo Mathisen.
Kapelmesteren og tenorsaxofonisten Simon Spang-Hanssen, der en årrække har været jazzmusiker i Paris, har taget den tradition med sig hjem, som består i at lade sig inspirere af landets ældre populære kunstnere. I Frankrig er en af de største Georges Brassens, og på cden findes en elegant version af en af hans melodier, bestående af en duet for tenorsax og kontrabas. Simon Spang-Hanssen behandler de gamle danske melodier med respekt og kærlighed. Det "nye tøj" består af leg med rytmen og i et vist omfang harmonierne i sangene.
Kvartettens musikere er alle "i deres bedste alder". De har hver især spillet med og indspillet musik med hele den danske og en del af den udenlandske jazzscene. Samtidig er de stadig sprudlende, idérige og legesyge. Pianist er Thomas Clausen, der har en lang international karriere bag sig. Bl. a. har han opholdt sig i Brasilien, hvilket en af hans grupper, Brazilian Quartet, vidner om. En af Thomas inspirationskilder er Chick Corea. Til julejazz vil vi få musik med latin touch at høre. Long Shadows-kvartettens musikere giver god plads til hinanden. Bassisten Jesper Lundgaard brillerer i flyvske soli, somme tider med melodiøs, strøget bas. Jesper er nok den travleste bassist i Danmark, hans kapacitet er all round. Sidst hørte vi ham i koncerten med Putte Wickmann. Også trommeslageren Ole Rømer har god plads i kvartetten, og vi kan glæde os til hans tætte akkompagnement og veloplagte soli.
Orkestret spiller 3 små set. Første sæt er med vægten på de danske klassikere, mens 2. sæt tager udgangspunkt i julens melodier. Traditionen tro inviteres musikere blandt gæsterne til at jamme med på scenen i 3. og sidste set.
Vejle har fostret - og fostrer stadig - mange jazztalenter. De flyver fra reden, men kommer hjem til jul - og hjem til JIVE.
Velkommen til en oplevelsesrig afslutning på juledagene.

Tenorsax Simon Spang-Hanssen
Piano: Thomas Clausen
Bas: Jesper Lundgaard
Trommer: Ole Rømer

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 100,00
Medlem: 80,00
Stud.medlem: 50,00


Oversigt over koncerter 2003 andet halvår