LAKKELEJ

Søndag den 24. oktober 2004 kl. 14.00
Paraplyen, Klostergade 1, Vejle.

Gruppen med de sære instrumenter

Lakkelejs koncerter er en yderst musikalsk og dynamisk forlængelse af det danske sprog på mange forskellige måder. Børnene bliver kastet ud i remser og rytmer, sange og historier, melodier og instrumentering, som er helt overrumplende. Selv om udgangspunktet er ens eget lands folkemusik, noget meget gammelt og velkendt og noget helt nyt, er der stof til overraskelse, indlevelse, medleven, sjov, alvor og eftertanke.

Instrumenterne er mange, nogle kendte og andre garanteret ukendte. De bliver særskilt demonstreret undervejs. Lakkelej har spillet koncert mere end 700 gange over hele landet og spreder altid begejstring gennem koncertens virtuositet og sus, samtidig med at der indflettes elementer af pædagogisk oplysende karakter.

Det er dansk folkemusik i mange afskygninger, det er akustisk og uden nogen form for forstærkning. Det på forhånd udsendte pædagogiske materiale består af tekster, melodier, rytmer og remser, både på skrift og på cd. Begge dele fremstår meget detaljeret og instruktivt på både lavt og højere niveau og bereder hermed vejen for yderst aktiv elevdeltagelse.

Carl Erik Lundgaard: Diatonisk og kromatisk harmonika og sang
Harald Haugaard: Violin, bratsch, drejelire og sang
Michael Moser: Sækkepibe, kontrabasdulcian, fagot, blokfløjter, gemshorn og sang m.m.


Oversigt over koncerter 2004 andet halvår