BOB ROCKWELL KVINTET

Tirsdag d. 1. marts 2005 kl. 20.30
Paraplyen, Caféen, Klostergade 1, Vejle.

I JIVE's første år var Bob Rockwell en hyppig gæst i Vejle. Senest hørte vi ham som medlem af Jan Kaspersens kvintet. Men nu har vi ham tilbage med en række unge musikere og komponisten Alec Wilder, hvis kompositioner er dokumenteret på cd'en Bob's Wilder. Denne blev i 2003 kåret til årets jazzplade af tidsskriftet Jazz Special's læsere og medarbejdere i fuld samdrægtighed.

"Alec who?" er der nok nogle, der vil sige. Og det er nok rigtigt, at Alec Wilder siden sin død i 1980 har været glemt og overset. Men Wilder var i en periode langt inde i varmen, især hos jazzens sangere og sangerinder. Han var bedsteven med Frank Sinatra, som meget gerne sang hans sange. Også andre har haft glæde af hans store talent, der ikke blot udmøntedes i 200 jazz-standards, men også i klassiske kompositioner. Blæserkvintetter blandt meget andet. Og instrumentale kompositioner til bl.a. Stan Getz, Gerry Mulligan og Clark Terry.

Til Billie Holiday skrev han "Lady Sings The Blues". Andre standards, som stadigvæk huskes, er "I'll Be Around" og "While We Were Young". Men Wilder trængte til at blive støvet af - og det kan vi takke Bob Rockwell for. Det ligger nu også ganske logisk i forlængelse af hans udgivelser med Repertory Quartet, der plade for plade har dyrket forskellige komponister - blandt dem Ellington og Bill Evans.

I Rockwells backing group er der grund til at fremhæve hans med-blæser, den svenske super-trompetist Mårten Lundgren. Denne valgte efter en tid med den svenske radiojazzgruppe og samarbejdet med saxofonisten Arne Domnerus at slå sig ned i København, hvor han har spillet med Niels-Jørgen Steens A-team, The Orchestra og Copenhagen Art Ensemble.

Sax: Bob Rockwell
Trompet: Mårten Lundgren
Piano: Kasper Villaume
Bas: Jeff Doris
Trommer: Karsten Bagge

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 130,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 70,00


Oversigt over koncerter 2005 første halvår