SIDSEL STORM

Torsdag 11. februar 2010 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Vocal: Sidsel Storm
Trompet: Tobias Wiklund
Piano: Magnus Hjorth
Bas: Kasper Tagel
Trommer: Snorre Kirk

Denne koncert bliver Sidsel Storms "jyske" plade-release-party, som det hedder i musikerjargonen. Det bliver jydernes første mulighed for at anskaffe sig et eksemplar af hendes anden cd, som udkommer blot få dage før denne koncert. Hun er altså superaktuel.

Sidste år ved denne tid løb sangerinden Sidsel Storm med prisen for årets danske ”jazzvokal-udgivelse” for sin debut-cd. Cd’en var et rigtig godt visitkort for Sidsel, og hun havde i den grad sat sit eget præg på den, idet hun havde komponeret musikken, skrevet teksterne, været dybt optaget af arrangementerne af sangene, sunget selve sangene, sørget for cd’ens layout, sørget for pressebilleder og ordnet booking for sit orkester. Sidsel Storm havde sikret sig, at det var en cd, der spejlede hendes personlighed. Cd’en indeholdt musik født af det, som udlandet kalder ”det nordiske klang-ideal”; smuk, stemningsfuld musik, der organisk udfolder sig for den lyttende.

Kritikere og publikum var enige. Her var en ny sangerinde med noget på hjerte. Mange koncerter over det ganske land fulgte og mange erfaringer blev gjort.

Her et år efter er det så tid til at følge succesen op med den ”svære to’er”. ”Swedish Lullaby”, som den ny cd hedder, er nu indspillet. Sverige og naturen der en konstant inspirationskilde for Sidsel Storm, og det kan virkelig høres i hendes musik.

Sidsel Storm har både vundet nyt land musikalsk og koncentreret kræfterne. Hun har nemlig samarbejdet med den svenske mesterpianist Lars Jansson om sangene, hvor han har skrevet de fleste melodier og Sidsel Storm teksterne. Dette har gjort det samlede musikalske udtryk endnu mere nordisk-orienteret på den ”fede, internationale måde”. Tekstmæssigt afsøges kærlighedens veje og vildveje. Årstiderne, naturen og dens foranderlighed besynges, og byen New Yorks efterår hyldes med en lyrisk sang.. Masser af smukke instrumentalsoloer og spændende arrangementer med bl.a. cello, violin og trompet. Der er ingen tvivl om, at denne cd og denne nye, endnu mere sofitikerede band-lyd nok skal placere Sidsel Storm på det europæiske jazzlandkort.

Det er denne type musik, som Sidsel Storm og hendes orkester vil præsentere for os her i den danske vinter. Til aftenens koncert i den akustisk dejlige riddersal på Engelsholm Slot vil det være Sidsels LIVE-band af nordiske musikere af høj klasse, som vil backe hende op. Forvent en stor musikalsk og stemningsfuld aften med en sangerinde, som både kan og vil!

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00