JAKOB PARK TRIO + SWEET MARY
Nyt band skaber “Film for øret”

Onsdag 17. marts 2010 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Piano: Jakob Park
Vokal: Sweet Mary
Bas: Hugo Rasmussen
Trommer: Janus Templeton

Denne gruppe er så ny, at den endnu ikke har udsendt sin debut-cd. Man har dog været en tur i studiet i Göteborg, så materialet er klart. Du kan høre smagsprøver på hjemmesiden angivet nederst. Der er dog ingen tvivl om, at de nye folk i gruppen er kommet for at blive!

”De nye” her er – trods alderen på 33 år - pianisten Jakob Park og sangerinden Sweet Mary – også kendt som Annemarie Jensen. ”De gamle” her er den danske bas-nestor, Hugo Rasmussen og trommeslageren Janus Templeton, som er dansk trods efternavnet.

Jakob Park er egentlig sydkoreansk af fødsel, men har boet i Danmark det meste af sit liv. Han modtager med mellemrum undervisning af super-pianisten Ben Besiakow. Jakob Park er også Hugo Rasmussens særlige protegé og suger til sig via Hugos enorme viden om musik. Af inspirationskilder nævner Jakob Park Oscar Peterson, Keith Jarrett og Niels Lan Doky.

Gruppen har fundet sammen om et repertoire baseret på et særpræg, idet den forsøger en filmisk tilgang til musikken. Det skal forstås på den måde, at musikken skal besidde de kvaliteter og den sanselighed, der gør, at tilhørerne med lukkede øjne vil opleve en film kørende på den indre skærm. Musikken skal kaste lyde og dufte af sig, og det lykkes på forunderlig vis! Ikke mindst i kraft af sangerinden Sweet Mary, hvis sang har nogle af de samme kvaliteter som svenske Josefine Cronholm har beriget dansk musik med; korte fraser med en tydelig diktion uden brug af vibrato, hvorved stemmens subtile nuancer kommer tydeligere frem i sangforedraget. Ordenes indhold og rytmik skaber billederne hos lytteren. Denne sangerinde kommer vi til at høre meget mere til.

Jakob Park skriver nogle flotte og sangbare melodier med masser af billeder. Hans anslag er flot, og han er meget bevidst om dynamikken i musikken. Sangene er oftest i langsomt til middeltempo, hvilket giver endnu større mulighed for billeddannelsen i udtrykket. Der hentes inspiration fra argentinsk tango, brasiliansk bossa-nova, amerikansk bebop, skandinaviske viser og klassisk musik. Det hele koges sammen i originale kompositioner, der har en forbavsende lethed.

Der er en stor intimitet og ro i samspillet, ikke mindst i kraft af de flotte og sikre baslinjer og det beherskede trommespil. Jo, den gamle HUGO-rotte og den yngre trommerotte gør virkelig deres for at få Jakob Park og Sweet Mary frem på den danske scene.

www.myspace.com/jakobparksweetmary
(www.myspace.com/jakobparktrio)

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00