LINE KRUSE QUARTET
“Krusninger bliver til bølger i violinland”

Onsdag 9. marts 2011 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Violin: Line Kruse
Piano: Henrik Gunde
Bas: Thomas Ovesen
Trommer: Jonas Johansen

Line Kruse er dansk, men bosiddende i Paris. Som et ægte produkt af internationaliseringen tager hun det bedste af mindst to verdener og skaber original musik ud derfra. Danmark har givet Line den formelle musiktræning, det klassiske og det begyndende jazzsprog. Paris har bidraget med tidens techno-elementer samt tango og latinamerikansk musik.

Line er uddannet– ikke fra Rytmekons – men fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i dannet 1992 og har altså også en klassisk baggrund. I Paris kom hun i kontakt med techno/world-orkestret Gotan Project, som opdaterede world-musikken, særligt den argentinske tango. Efter verdensturneer med dette orkester og mange cd-indspilninger, fandt Line Kruse så tiden inde til at lave sit eget projekt, THE LINE KRUSE QUARTET.

Resultatet blev den fantastiske cd, DREAM, som blev indspillet med især franske musikere, men udgivet på det danske Stunt Records. Fra ikke at have været særlig kendt i Danmark, blev Line Kruse nu den klarest lysende stjerne på den musikalske himmel. Danskerne tog imod hende på overvældende vis, både anmeldere og publikum.

NU er tiden så kommet til en ny turne til de danske spillesteder. Line Kruse har allieret sig med eliten i dansk jazz: Mr. Swing King himself, Henrik Gunde på piano og det suveræne bas/trommepar Thomas Ovesen og Jonas Johansen, som i en årrække udgjorde rygraden i DRBB (Danmarks Radios Big Band). Elektronikken er lagt væk for en stund til fordel for det rent akustiske jazz-udtryk.

I den forbindelse bliver Line Kruse en del af perlerækken af danske SUPER-violinister som bl.a. Svend Asmussen, Finn Ziegler, Kristian Jørgensen og senest Bjarke Falgren. Med et fuldstændig ubesværet swing og overlegen instrumental beherskelse parret med ungdommeligt vovemod får Line vist violinens plads i jazzen anno 2011. I sin stadige søgen efter musikalsk udvikling er hun ikke bange for at tage chancer og gå fra kaos til orden, fra det koordinerede til det improviserede. Materialet er oftest originalt, idet Line Kruse også er komponist.

Så forvent derfor musikere, der tør tage chancer og en aften, hvor krusninger kan blive til bølger.

www.myspace.com/linekruse

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00