KATRINE MADSEN QUARTET
”Katrine ved en korsvej”

Fredag 20. maj 2011 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Voc: Katrine Madsen
Piano: Peter Rosendal
Bas: Jesper Bodilsen
Trommer + perc: Jonas Johansen

Den danske sangerinde Katrine Madsen er nu 10 cd’er og 15 år henne i sin musikalske rejse. Det er tid til at gøre status: Katrine Madsen synger aldeles fremragende med en mørk, sensuel stemme. Få kan som hun skabe et ”rum” omkring sin sang og belægge den med MENING. Kun de største sangere er så overbevisende, at man opfatter deres sangforedrag som LEVET LIV og erfaringer, der deles med andre. Mange synger jazz, men få er jazzsangere! Katrine Madsen er en af de sidste.

Katrine Madsen komponerer fremragende melodier og skriver selv sine tekster. Ud over at være en fremragende fortolker af jazz-standards, er Katrine nu i overvejende grad selv leverandør af materialet til sine orkestre. Det sikrer hende udviklingsmuligheder.

Katrine omgiver sig med de bedste musikere i branchen og er tilmed gift med en af dem, Jesper Bodilsen (bas). Musikerne er i en sådan klasse og i øvrigt så bekendte med Katrines musik, at hun blot behøver at komme med skitser af sangene. Herefter er det så op til musikernes kreativitet at udfylde de givne rammer. Med denne arbejdsmåde får Katrine Madsen udnyttet sine musikeres evner maksimalt. Resultatet (de 10 cd’er og et stort antal koncerter) taler for sig selv.

Katrine Madsen har succes i de skandinaviske lande, især Danmark og Sverige, hvor hun er et kendt navn. Katrines store netværk har bragt hende bl.a. den svenske stjerne Svante Thuresson som sangpartner. Hun har også haft guitar-geniet Ulf Wakenius med i sine grupper. Italienske Stefano Bollani har bidraget ved tangenterne. Det svenske Bohusläns Big Band har haft hende som forsanger.

Katrine Madsen har turneret med sin musik i så forskellige egne af verden som Japan, Australien, USA, Rusland og selvfølgelig i store dele af Europa. Det står klart, at Katrine Madsen har ramt en universel åre med sin sang og sine orkestre. Overalt gribes folk af sangerens nærvær, musikernes dygtighed og sangenes kvalitet.

Hvad gør Katrine Madsen så, når hun gør status? Hun indspiller en cd med titlen ”Simple Life”. Efter at have oplevet verden og dens glamour og det modsatte, bekender hun sig til det simple liv. Det simple liv er udgangspunktet for sangeren. Der er tale om langsomme numre med strygere, der smyger sig om lytteren. Alle sine landvindinger udnytter hun på dette sidste cd-album. Langsomhed og erkendelsen af guldet i det simple liv er nøglen til fordybelsen. Brændstof for den kommende tid. Alt går op i en højere enhed for Katrine og bandet. Dette er Katrine Madsen på toppen af sin karriere.

Det er denne Katrine, vi skal møde i aftenens koncert. Med sig har hun selvfølgelig de bedste musikere, som er bekendt med hendes univers: Jesper Bodilsen på bas, fænomenale Peter Rosendal på piano og Jonas Johansen på trommer.

Det bliver spændende at se, hvor Katrine Madsen skal hen efter denne korsvej i karrieren.

www.katrine-madsen.dk - www.myspace.com/katrinemadsen

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00