JAKOB BRO – den stille guitarist med den ego-løse musik

Onsdag 8. februar 2012 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Jakob Bro kaldes blandt sine musiker-kolleger for ”den stille guitarist”. Dermed hentydes til, at den elektriske guitar for Jakob IKKE er et udtryk for macho-attitude. Jakob Bros guitarspil og kompositioner handler om at gøre DE ANDRE gode. Denne ego-løse tilgang til musikken er blevet bemærket i såvel Europa som USA. Jakob Bros seneste to cd’er har haft deltagelse af så prominente navne som altsaxofonist-legenden Lee Konitz og guitaristkollegaen Bill Frisell. Musikken her har sin helt egen karakter; stille, smuk, æterisk dirrende og flydende musik, hvor instrumenterne væver om og understøtter hinanden. Der er faktisk tale om et helt nyt tonesprog, som den unge dansker har eksperimenteret sig frem til.

Jakob Bros internationale og originale syn på musik startede allerede som ung på Berkley College of Music i Boston, Massachusetts, som gennem mange år har været den ultimative rugekasse for jazztalenter. Efter afslutningen her spillede Jakob Bro med tromme-ikonet Paul Motians europæiske gruppe. Hertil kan for nuværende føjes rollen som guitarist i den polske trompetist Tomasz Stankos gruppe, som bl.a. indspiller på tyske ECM Records.

Aftenens gruppe har også nogle af tidens mest markante internationale musikere i sig. Saxofonisten Chris Speed og trommeslageren Jim Black (begge fra USA) har for længst fundet ud af, hvor frugtbar den danske jazz-scene er, og kan med jævne mellemrum høres med de bedste danske musikere. Det er virkelig et ”ridderslag” til dansk jazz.

Det nye bas-stjerneskud, Nicolai Munch-Hansen er med. Han er en musiker, som også mestrer den nye inderlige stil, som ligger i Jakob Bros musik.

Endelig er der jazz-poeten Peter Laugesen, som gennem mange år har været i krydsfeltet ”jazz’n’poetry”. Peter Laugesens digte er billedrige og emmer af dyb forståelse for jazzformen. Hans stemme er god og recitationen er en oplevelse af sanselighed. Han vil fremføre og improvisere over digtene i samspil med bandet. Musikken, som er af Jakob Bro, vil være specielt skrevet til samarbejdet i netop denne gruppe. Der vil være gennemarrangerede passager, men også mere frie og abstrakte lyd-collager

Jakob Bro er kun 33 år, men har allerede udgivet otte cd’er i eget navn. Han er et hot navn internationalt og har haft æren af ”Årets Jazzplade” med Lee Konitz-samarbejdet om cd’en ”Balladeering”. Skal det være, kan Jakob Bro dog godt spille udadvendt og iltert, for selvfølgelig kan han også lide rock og endog klassisk musik. Danmarks jazz-scene er lille, men giver alligevel mange muligheder for en original kunstner som Jakob Bro, der har musikken som sin elskerinde. Og ellers er der jo resten af verden!

Oplæsning, digt: Peter Laugesen
Guitar: Jakob Bro
Sax: Chris Speed
Bas: Nicolai Munch-Hansen
Trommer: Jim Black

www.jakobbro.com/
www.myspace.com/jakobbro

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00