Kasper Tranberg/Surf in Stereo
LADIES AND GENTLEMEN …..SURF MED KONGEN AF DANSK TRUTHORN!

Torsdag 1. marts 2012 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Det er vinderne af ”UNG JAZZ 2009”-konkurrencen, som præsenteres denne aften. Det unge band har en energisk og rocket tilgang til musikken. Med surf-guitaren i front drøner bandet energisk af sted med opdaterede udgaver af de klassiske instrumentale surfhits fra begyndelsen af 60erne: Wipe Out, Pipeline, Misirlou, Walk don’t Run og meget mere.

Den herlige energi i musikken har også tiltalt trompetisten Kasper Tranberg, som sagde ja til et samarbejde med SURF IN STEREO. Her er bandets reaktion på hjemmesiden, da aftalen med Kasper Tranberg var i hus:

Ladies og gentlemen!!! Den er god nok – Vi skal arbejde sammen med kongen af dansk trut-horn. Vi er meget beærede og stolte over, at vi både skal på turné og indspille vores næste plade med Kasper Tranberg.

De to parter klæder hinanden. Der er god grund til glæde, for det er et meget spændende samarbejde, der er sat i gang. Kasper trækker musikken lidt mere over mod det jazzede og leger også med den mexicanske måde at spille trompeten (tijuana-lyden). Lyden af guitar og trompet i front er ikke hørt særlig ofte, og her er den særlig vellykket. Bassisten og trommeslageren arbejder tæt sammen og pumper musikken af sted, så fødderne ikke kan stå stille.

Denne musik appellerer i særlig grad til folk, der vil opleve musikalsk energi, når den gnistrer. Så det er lige meget, hvilken alder man har. Der er dog ingen tvivl om, at Vejles unge har en stor chance for at finde en vej ind i jazzens mangfoldighed med netop dette orkester med en så energisk og udadvendt musik.

Kasper Tranberg er nu blevet 40 år og er helt på toppen. Han har i mange år tilhørt den unge generation i dansk jazz og har til fulde indfriet de tårnhøje forventninger, der var til ham. Kasper Tranbergs spil på trompeten har været en vigtig ingrediens i Pierre Dørges New Jungle Orchestra og i mange andre orkestre. Han har ikke haft berøringsangst med rockmusikken, fx i orkestret Bugpowder med Laust Sonne fra DAD og guitaristen Jonas Struck. I det hele taget er Tranberg drevet af kærlighed til musik UDEN grænser.

SURF IN STEREO er et hårdtarbejdende orkester, som er stålsat på at bryde igennem med deres musik. En tidligere udsendt LIVE-cd viste potentialet, og nu er samarbejdet med Tranberg så blevet dokumenteret på en ny cd, som kom på markedet sommeren 2011 med stor ros fra kritikerne. Den har ramt meget af den rå LIVE-nerve fra koncerterne og vil også appellere til det tyske marked, hvor man værdsætter originale og friske tilgange til musikken. Mon ikke et internationalt gennembrud står for døren for SURF IN STEREO med Kasper Tranberg?

Surf-jazz, progressiv rock, avantgarde jazz? NU DU BANGE! Men vi skal længere ind, vi skal helt ind i sindet! Det er pågående musik på den gode måde. Den lader dig ikke uberørt. At publikum elsker det, vidner velbesøgte koncerter om. Til Surf-jazz med kongen af dansk truthorn og et ungt, stærkt band …og tag bare vennerne med.

Trompet: Kasper Tranberg
Guitar: Kasper Ejlerskov Leonhardt
Bas Matthias Flemming Petri
Trommer Michael Vitus Østergård

www.myspace.com/surfinstereo

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00