MALENE MORTENSEN
JAZZ-STJERNE FOR ENDNU EN AFTEN

Onsdag 3. oktober 2012 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten

Første gang vi for alvor hørte om Malene Mortensen var, da hun helt tilbage i 2001 kom i finalen det daværende pop-program, Stjerne for en Aften”. Nu kunne man så tro, at hun forsvandt ud af folks bevidsthed, når tv’s spotlight igen slukkede.

Imidlertid poppede Malene Mortensen op igen året efter, da hun vandt Dansk Melodi Grand Prix i 2002 med sangen ”Vis mig, hvem du er” og senere deltog i det internationale melodi grand prix.

Ingen af disse indgange til musikken tydede dog på, at Malene Mortensen skulle have et stort jazz-hjerte. Imidlertid har jazzen hele tiden ligget latent i Malene. Hendes musikalske gener kommer bl.a. fra faren den store, danske trompetist, komponist og arrangør – alt for tidligt afdøde Jens Winther. Malene har – gennem sin mor - fra barnsben af lært at spille flere instrumenter, før hun kastede sig over sangen.

Kort efter grand prix-eventyret begyndte Malene Mortensen at udsende cd’er med sig selv i forgrunden. I samarbejde med Niels Lan Doky, Niels Henning Ørsted Pedersen og Alex Riel fik hun skabt noget fantastisk musik, hvoraf hun selv havde komponeret det meste! Norah Jones-inspirationen var tydelig på dette tidspunkt. NU stod det klart, at der var kommet en ny stjerne på den danske (og internationale) jazzhimmel. Hårdt arbejde med turneer i Danmark, Skandinavien, England, Frankrig og Tyskland fulgte, og i dag som 30-årig har Malene Mortensen fundet en musikalsk vej at betræde - ”mamo-jazpo”; Malene Mortensens egen blanding af jazz og pop.

Malene Mortensen befinder sig nu i den melodiske jazzgenre, lidt over mod poppen, hvor også det store publikum er. Det er vellyd uden dissonanser. I en blanding af egne kompositioner og covers besynger hun kærlighedens veje og vildveje. En meget vigtig ting for Malene Mortensen er improvisationerne, og det er her, at hun for alvor rammer jazz-folket også. Denne aften har hun allieret sig med et hold unge, svenske musikere, som bare kan det der med at backe en vokalist loyalt op og så give den gas instrumentalt i soloerne.

På scenen er Malene det naturlige midtpunkt både i kraft af sangen, sine kompositioner og sit udseende, som bestemt også markedsfører hende for det store publikum. Det bliver en aften i selskab med en spændende sangerinde, som vil kræve sin plads i dronningerækken af store, danske sangerinder.

Vokal: Malene Mortensen
Guitar: Carl Mörner Ringström
Piano: Oscar Johansson
Bas: Paul Hinz
Trommer: Daniel Johansson

http://www.malenemortensen.dk
http://www.myspace.com/malenemortensen

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00