NIKOLAJ HESS TRIO
Vejle-drengene byder op til jule-jazz!

Onsdag 19. december 2012 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Piano: Nikolaj Hess
Bas: Anders Christensen
Trommer: Mikkel Hess

Denne koncert er en opfølgning på et stort publikumsønske om at høre Vejles yndlinge igen – denne gang med særlig opfordring til også at dykke ned i jazzens jule-repertoire. Trioen spillede en fantastisk koncert december 2011, som rummede hudløst ærlig og mesterligt spillet musik med stor variation af tre musikere på toppen af deres skaberkraft. En tilsvarende stor aften kan forventes denne gang, for det er ikke tilfældigheder, der gør trioen unik.

Nikolaj Hess og bror Mikkel er barndomsbekendte med Anders Christensen, kaldet AC. De har spillet sammen meget længe og kender hinanden så godt, at der spilles med seks hænder, tre hjerter og én tanke. Det er forbløffende, hvad trioen formår. Der ligger selvfølgelig års hårdt arbejde bag virtuoserne. Det er lige dele inspiration og transpiration, der har bragt dem så langt. Listen over de musikalske sammenhænge, de har indgået i, er meget lang og inkluderer de allerstørste navne i moderne musik. Vi taler om tre musikere på internationalt topniveau endnu engang her i JIVE.

Pianisten Nikolaj Hess er et musikalsk vidunder. Helt fra barnsben og indtil nu har han stille og roligt udfoldet sit enorme talent. Der er INGEN GRÆNSER for Nikolaj Hess’ tekniske kunnen. Dette parret med et kontrolleret ego og en indre glød sikrer kærlighedsforbindelsen med musikkens muse – og os andre nogle smukke og intense oplevelser, når Nikolaj spiller. Den stadige udvikling varetages gennem længerevarende ophold i New York – verdens jazzmetropol og studier i det afrikanske. Nikolaj har også dedikeret sig til at bringe stafetten videre, idet han er tilknyttet Rytmekons som underviser for de nye generationer.

Bror Mikkel (Hess) på trommer er også et navn, der står respekt om internationalt. Han har især trådt nye veje i instrumentalmusikken ved anvendelse af elektronik, fx i orkestret ”Hess is More”, som har fundet et stort og begejstret publikum ikke mindst blandt unge.

Bassisten Anders Christensen, kaldet AC, er virkelig etableret som en topmusiker, også ud over jazzsammenhænge. Han spiller blandt andet med i ”Sort Sol”, bag Caroline Henderson og også i Savage Rose har AC været. I jazzsammenhænge har især det mangeårige samarbejde med den amerikanske stjernetrommeslager Paul Motian skabt opmærksomhed.

Igennem mange år har de heldige kunnet høre AC spille med sin far, den lokale musiker og klaverstemmer Carl Aage Christensen ved juletid i Vejle, når det passede med det ellers stramme rejse- og aktivitetsprogram for sønnen. Så AC er også klar til at spille med på julejazz-repertoiret.

Dette bliver en stærk, musikalsk aften med masser af god jazz og godt humør. Det er næsten jul som ”i gamle dage” hos JIVE.

www.nhess.dk/
www.myspace.com/nikohess
www.facebook.com/hessmusic

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00