MC EINAR & KUN TAKT
Jazz-Einar 2.0 - respekt og håndtegn!

Onsdag 11. september 2013 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Den første indskydelse for den uindviede må være: Hvad skal man forvente, når dansk raps godfather stiller op med et band hos JIVE? Hvad skal han der? Kan han noget? Hvorfor har han et jazzband med? Var det ikke i 80‘erne/90‘erne, han var populær? Er han ikke forlængst væk fra scenen, skønt “Det’ jul, det’ cool” kan høres hvert år ved juletid?

Svaret er, at MC Einar STADIG er rapper i sit hjerte og musiker i sin sjæl. Efter en kæmpe optur i de gode år, kom der en nedtur, da rap-miljøet fandt ham suspekt pga. den kommercielle succes. Nu er han så tilbage i en version “MC Einar 2.0”, hvor jazzen er inkorporeret i udtrykket.

MC Einar hørte en dag de tre musikere i gruppen KunTakt og så muligheden for at lave et crossover mellem jazz og rap. Der viste sig at være god kemi mellem dem, og det er lykkedes for MC Einar og KunTakt at skabe et nyt udtryk på den danske musikscene, som appellerer til et stort publikum. Såvel jazzfolket som gamle og unge rappere og de musikalsk nysgerrige kommer til koncerterne, og anmelderne er begejstrede.

1950‘ernes jazz’n’poetry scene dukker frem som inspirationskilde, blot med den mere rytmisk anlagte rap som det vokale frem for digt-recitationer. Musikken er blevet meget nutidig med jazzrytmer og backbeats på en fed jazzet måde.

Tekster fra bl.a. Rune T. Kidde, rapperen Per Vers og egne tekster har bragt MC Einar tilbage på det musikalske landkort med fornyet succes, denne gang med erfaring og levet liv til at give det vokale indhold substans. Teksterne er både humoristiske og alvorlige, spændende fra Per Vers biografiske “MC EINAR 2.0” til en opdatering af H.C.Andersens “Den lille pige med svovlstikkerne” samt en hyldest til den græske gudinde for kærligheden, Afrodite. Der er mange gode historier i MC Einar.

Der spilles på akustisk bas af den dygtige Jens Kristian Andersen, som tidligere har spillet i JIVE med eget orkester. Anders Bast spiller saxofon og EWI, som betyder “Electronic Wind (blæse) Instrument”, en blæser, der giver muligheder for at bearbejde lyden elektronisk. Thomas Præstegård betjener trommerne. Disse tre musikere er gruppen KunTakt, men man kan absolut sige, at de er et orkester, som ikke blot holder takten bag solisten. Tværtimod får de tilsammen og hver for sig masser af plads til at folde deres jazz ud. Endvidere bidrager de alle tre til det vokale udtryk.

Fra JIVE får aftenens band RESPEKT og det almindeligt kendte håndtegn “THUMBS UP!”

Rap: MC Einar
Sax/EWI: Anders Bast
Bas: Jens Kristian Andersen
Trommer: Thomas Præstegård

www.goodwill.eu/...
www.youtube.com/...

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00