BENJAMIN KOPPEL / SCOTT COLLEY / BRIAN BLADE BENJAMIN KOPPEL KOBLET MED KÆMPER

Mandag 25. august 2014 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Saxofon: Benjamin Koppel
Bas: Scott Colley
Trommer: Brian Blade

Den berømte Koppel-families jazz-juvel, alt-saxofonisten Benjamin Koppel, kommer på besøg hos JIVE med en MEGET stærk trio. To af tidens allerstørste amerikanere musikere, jazz-kæmper kan man roligt kalde dem, backer ham op. Det er trommeslageren Brian Blade og bassisten Scott Colley, begge musiskere, som i disse år er her, der og alle vegne.

Benjamin Koppel, nu 40 år, var et musikalsk vidunderbarn og er et kæmpetalent for hvem hele verden er scenen. Igennem det sidste tyve år har han indspillet i eget navn med mange af jazzens allerstørste personligheder. Det er blevet til rigtig meget musikalsk output på cd og lp, og alt har en klart kunstnerisk berettigelse. Alt-saxen er blevet hans forlængede venstre hjernehalvdel, den kreative del. Spillet er fuldstændigt behersket, tonen er klar og kraftfuld og ørerne er i den grad indstillet på medspillerne. Benjamin har spillet flere gange i JIVE med stor succes, og det bliver spændende at se, hvor kreativiteten har bragt ham hen nu.

Scott Colley er en meget efterspurgt og sympatisk musiker. Han har haft bas-tjensen hos bl.a. legenden Herbie Hancock. Han har også besøgt JIVE tidligere med Jazzpar-vinderen, pianisten Andrew, i 2003. Scott Colleys tone på bassen er tæt og kropslig, og han lægger en fremaddrivende bund under solisten.

Brian Blade har spillet mange år med saxofonist-legenden, Wayne Shorters gruppe. Han er altid at finde i verdenstoppen i diverse afstemninger og har modtaget et hav af priser for sit spil.

Både Colley og Blade er orkesterledere selv, så det er virkelig en anerkendelse af Benjamin Koppel, at han kan optræde med så stærk backing. Han vil jo have den mest fremtrædende solistplads qua sit instrument. Man kan dog forvente dyb musiceren fra alle i trioen.

Det bliver en koncert i verdensklasse med Danmarks stærkeste alt-saxofonist.

youtube...

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00