OLD MAN'S KITCHEN Køkken-jazz efter nye opskrifter

Mandag 8. september 2014 kl. 19.30
Bygningen, Ved Anlægget 14, 7100 Vejle.

Violin: Kristian Jørgensen
Klarinet: Peter Fuglsang
Trombone: Peter Jensen
Piano/Wurlitzer: Peter Rosendal
Bas: Kaspar Vadsholt
Trommer: Jeppe Gram

Når pianisten (multi-instrumentalisten), komponisten og orkesterlederen Peter Rosendal kalder sit band “Old Man’s Kitchen”, så kunne markedsføringen godt være mere præcis. Det omtalte “køkken” er meget mere et musikalsk laboratorium, og de gamle mænd er faktisk en perlerække af yngre danske jazzmusikere - en generation, der tør være originale.

I dette orkester leges der med instrumenteringen, fx klarinet, basun, violin, bas, trommer og så kapelmesteren selv på piano eller andre sjove lyde. Det giver nogle helt andre muligheder, end man er vant til. Dette udnyttes optimalt og dybt originalt af Peter Rosendal. Hans kompositioner, som altid bygger på spændende temaer, giver fuld udfoldelse for de stærke musikere i orkestret. Tænk at måtte skrive musik til violinisten Kristian Jørgensen, kendt som Svend Asmussens naturlige arvtager, basunisten og mester-arrangøren Peter Jensen fra DR Big Band, klarinettisten og saxofonisten Peter Fuglsang på en rytmebund af trommeslageren Jeppe Gram og funky Kasper Vadsholdt på bassen.

Musikken er spræl-levende, organisk og swingende. Titlerne på Peter Rosendals kompositioner afslører også, hvilken kringlet og original hjerne, der arbejder her.

Hvad med titlen på gruppens seneste cd, “Love for Snail” - kærlighed for snegle, et sjovt ordspil på Cole Porters “Love for Sale”?

Peter Rosendal har opfundet en helt særegen måde at komponere på. Han lader sig nemlig inspirere af FILM. Filmen spiller på pc’en oven på klaveret. Peter kigger på, og fingrene går på arbejde på tastaturet, og ny musik opstår!

Vi har med mester-solister at gøre i dette orkester, og der bliver åbnet HELT OP for godteposen. Alle strækker helt ud i helhedens navn. Resultatet er ungt, funky, unikt og uhyre musikalsk.

Kom og oplev godt krydret og veltilberedt jazz med Peter Rosendals “Old Man’s Kitchen”.


Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00