WINTHER / ÅMAN / MOGENSEN feat. PHIL GRENADIER OG JERRY BERGONZI CARL OG DE SKRAPPE AMERIKANERE - AT BIDE SKEER MED DE STORE

Onsdag 26. november 2014 kl. 19.30
Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

Trompet: Phil Grenadier
Tenorsax: Jerry Bergonzi
Piano: Carl Winther
Bas: Johnny Åman
Trommer: Anders Mogensen

Så er der hard-core New Yorker-jazz med den danske komet, Carl Winter. Carl Winter, søn af trompetisten Jens Winter, har virkelig slået sit navn fast på den internationale jazzhimmel med flere cd’er og turneer over store dele af kloden. Med de to New York-stjerner, saxofonisten Jerry Bergonzi og trompetisten Phil Grenadier, er der signaleret musik på allerhøjeste niveau. Når dertil lægges den finske bassist Johnny Åman og det danske tromme-es, Anders Mogensen, så rækkes der virkelig ud efter stjernerne.

Det tekniske niveau er i mesterklasse, præcisionen er unik, interaktionen intuitiv. New Yorks pulserende energi arbejder i musikken. Dynamisk, medrivende, et “drive”, som kun kendes fra New Yorker-musikere, der til daglig må være totalt skarpe for at klare sig i “The Big Apple”.

Nyt i denne sammenhæng er samarbejdet med trompetisten Phil Grenadier. De øvrige fire musikere (med George Garzone) har lige, på danske STUNT RECORDS, udsendt cd’en “Quintonic”, som har fået strålende anmeldelser, og som varsler godt for aftenens koncert. Her spilles originalt materiale af Bergonzi og Winther. Generationsforskellen mellem de to giver spændvidde i orkestret, som dermed får endnu flere strenge at spille på.

Phil Grenadier har været på scenen de sidste 25 år, mest som “sideman” for mange af de store, fx Tony Bennett, John Scofield, Kenny Barron og Mel Tormé. I år 2000 tog han selv leder-rollen på cd’er. Han har fået mange ærespriser for sit spil. Med tiden har han ændret sit trompetspil hen imod det mere sensitive uden overdreven brug af den kraft, som en stjernetrompetist kan spille med.

Jerry Bergonzi er utvivlsomt en af de største nulevende saxofonister sammen med George Garzone. Tilsammen har de påvirket en hel generation af unge musikere gennem både spillestil og som undervisere.

Carl Winther er allerede den næste “store dansker” i jazz-verdenen, fuldt flyvefærdig og spillende i musikalske sammenhænge, som kun de bedste får mulighed for.

Kom og hør Carl krydse klinger med de skrappe amerikanere - i JIVE, på slottet!

youtu.be...
philgrenadierjazz.com
www.jerrybergonzi.com

Billetpriser DKK
Ikke medlem: 120,00
Medlem: 100,00
Stud.medlem: 60,00