Christina Dahl Kvartet

Onsdag d. 7. november kl. 19:30 i Bygningen

Christina Dahl på jagt efter musikkens kilde

Med saxofonisten Christina Dahls kvartet er vi i den mere frie del af jazzen, der hvor man spiller med sjælen som indsats og uden sikkerhedsnet.

“Jeg kan tage imod og lade musikken strømme igennem mig som en bølge af varm energi. Jeg kan frit vælge, hvornår jeg vil lade mig gribe, fange, betage eller forsvinde ind i musikken” (citat: Christina Dahl). Sådan udtrykker en fri musiksjæl sig. Det handler om nuet og om at stille sig til rådighed for musikken og lade den få vinger. Selv om gruppen arbejder meget med improvisation, så er der alligevel et fast fundament i Christina Dahls originale kompositioner.

Når man vil helt ind i musikkens kerne, i skabelsen, så er der også brug for musikere af en ganske særlig støbning til at fange øjeblikket og impulsen. Derfor rummer Christina Dahl Kvartet nogle af landets bedste musikere. Bassisten Nils Bo Davidsen kan det hele på sin bas, har kæmpestore lyttende ører og er derfor en ideel partner i en søgende musik. Guitar-esset Niclas Knudsen har vi præsenteret mange gange i Jive, ikke mindst som medlem af tidens største jazz-kultnavn, Ibrahim Electric. Niclas er virkelig en alternativ mester på sine guitarer, når han – som Christina Dahl siger – lader musikken tage over og lader sine fingre blive et redskab for musikken. Endelig er der den talentfulde vendelbo, Espen Laub von Lillienskjold, nu bosat i København, hvor han har etableret sig på den københavnske jazzscene. At få en chance for at udtrykke sig så personligt, som det er muligt i denne kvartet, er enhver musikers, også Esbens drøm. Her er ikke bånd på ånd. Her er frihed, lighed og store musikere i musikalsk leg.

Vel mødt til en aften med musikere, der ønsker at åbne musikkens døre for dig og med dig.

Line up:
Sax: Christina Dahl
Guitar: Niclas Knudsen
Bas: Nils Bo Davidsen
Trommer: Espen Laub von Lillienskjold

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.