Kathrine Windfeld Big Band

Onsdag d. 3. oktober kl. 19:30 på Engelsholm

Foto: Stephen Freiheit

Så’ der big band – originalt band, original musik og en dynamisk dame

En 18-kilometers køretur ud til Engelsholm Slot mellem Bredsten og Ny Nørup, ind ad porten, få betalt entréen og finde pladserne. Der er linet mange instrumenter op, og I er klar til mødet et meget originalt big band, “Kathrine Windfeld Big Band”.

Vi har at gøre med en leder “with a mission”. Bare det at samle et big band og holde det kørende i nu fire år er en gigantisk præstation. Det er ikke bare at samle musikere. Der skal være en grundidé, der kan skille orkestret ud fra andre orkestre. Der skal være noget originalt, og det kan netop dette big band og dets leder Kathrine Windfeld levere.

Alle kompositioner og arrangementer er lavet af Kathrine. Der ligger et kæmpe talent og et kæmpe arbejde bag dette. Der skal fx komponeres og udskrives noder til orkestrets 15 medlemmer, hvoraf kapelmesteren selv spiller på flyglet og dirigerer!

Kompositionerne har hver især deres eget tydelige særpræg. Alle er båret af en idé, som forløses i netop dette nummer. Fælles for dem er, at arrangementerne er tætte og intenst swingende.

To cd/lp-udgivelser har orkestret hidtil lavet. Titlen på den seneste, “Latency” er et begreb, der dækker over den tid fra et billed under fremkaldelse skifter fra usynligt til synligt, den tid der går mellem påvirkning og respons. Det er måske en nøgle til dette big band og dets leder. En komposition ser dagens lys. Musikerne og dirigenten skal fortolke det, og ud kommer et tone-maleri, som i bedste fald forløser komponistens intention. Det sker her. Til at udføre de anførte penselstrøg har orkestret 15 musikere, som kommer fra Danmark, Sverige, Norge og Polen. For dem er orkestret et “labour of love”, et kærlighedsprojekt, som de bruger deres dyrebare tid på, men så er de også med i et af tidens mest spændende og nyskabende orkestre.

Kathrine Windfelds dedikation, talent og energi er enestående i dansk musikliv. Med kun 34 år på bagen kan vi forvente at høre meget mere til hende, også i andre konstellationer, da hun også har egne mindre orkestre, fx Kathrine Windfeld Sextet, som hun startede som kun 17-årig!

Orkestrets første cd hedder “Aircraft”, og denne aften letter dette fremragende orkester fra Engelsholm Slot.

Entre 150 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.