Lasse Mørck’s Atlas Orchestra

Onsdag d. 21. november kl. 19:30 i Bygningen

Musikalsk nysgerrrighed og Azteker-jazz

Lasse Charles Mørck Nielsen er en ny lysende stjerne på den danske kontrabas-himmel. Han træder med faste skridt ind i kongerækken af store danske bassister, som Mads Vinding, NHØP, Nils Davidsen og mange flere. Navnet “Charles” synes næsten at indikere et musikalsk slægtskab til den legendariske amerikanske bassist, Charles Mingus. Og noget har de tilfælles, Lasse Charles og Charles M. Bassen er en naturlig forlængelse af deres krop og deres personlighed. Tonerne er naturligt flydende, og intet er overflødigt. Sådan en musiker er Lasse Mørck. Denne aften er han her med sit eget orkester, men ellers kender vi Lasse Mørck fra norske Snorre Kirks og svenske Magnus Hjorths orkestre. Disse musikalske partnere antyder også, hvilket støbning Lasse er af. For at være med på det niveau, skal man være original og talentfuld.

2017 var et godt år for Lasse Mørck, for da fik han afsluttet sin uddannelse på Rytmekons i København og lp/cd-debuterede med pladen “Imagining Places I’ve never been”. Når man sådan kan blive inspireret af steder man ikke har været, så må kilden være u-udtømmelig.

Denne aftens projekt har rod i noget selvoplevet.

Atlas-projektet trækker nemlig en del på inspiration fra en så usædvanlig kilde som aztekerne fra Mexico. Lasse Mørck har et særligt forhold til Mexico og dets kultur, idet han har studeret musik i Mexico City. Det bliver spændende at høre, hvordan det vil forløses LIVE hos JIVE. Med sig har Lasse trommeslageren Snorre Kirk, saxofonisten Jesper Løvdal, trompetisten Jakob Sørensen, som gæstede Jive sidste år ved en mindeværdig koncert. Desuden to sydamerikanske gæster som betjener spansk akustisk guitar og percussion, nemlig brasilianske Raphael Gimenes og cubanske Yohan Ramon.

Vi skal altså denne aften høre en del originalmusik fra Lasse Mørcks hånd. Det vil blive vildt spændende og nyskabende. Lasse Mørck er kommet til den danske og internationale jazzscene som både komponist og bandleader!

Line up:
Trompet: Jesper Sørensen
Saxofon og klarinet: Jesper Løvdal
Guitar: Raphael Gimenes
Percusion: Yohan Ramon
Trommer: Snorre Kirk
Kontrabas: Lasse Mørck

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.