Gunnar Halle Kvartet

Onsdag d. 23. oktober kl. 19:30 Engelsholm Højskole

 

Dette norsk-danske orkester er eksponent for moderne, udforskende og improviserende musik. Vi skal møde tre nordmænd og en dansker, der tør afprøve nye veje i musikken. Der er noget særligt over disse nordboere, når de kommer for at indtage nyt musikalsk land. Måske det ligger i viking-generne, det at bevæge sig frygtløs ud i kanterne og krydse ud over de gængse rammer.
Lederen, Gunnar Halle, kan vi næsten kalde dansk, da han er uddannet ved Rytmekons, RMA i København, hvor han også boede fra 1997-2007. Nu er han tilbage i Oslo, men har stadig sine varme kontakter med Danmark, og blandt andet med jazz-slottet Engelsholm, hvor denne aftens koncert finder sted. Her har Halle spillet store og kompromisløse koncerter, ikke mindst med “Fattigfolket”.
Gunnar Halles trompetspil er luftigt og livfuldt, som man har kunnet høre det bl.a. i Pierre Dørges New Jungle Orchestra og orkestret “Tys Tys”. Halles kendetegn har været anvendelse af elektronik sammen med trompeten samt brug af vokal/sang fra egen strube.
Halle spiller også i det spirituelle, samiske Mari Boine Band, hvor hjerte, etnicitet, originalitet og filosofi mødes i et nyt verdensudtryk. Det borger for en spændende og vedkommende musiker.
Gunnar Halle udgav sit første album i 2015, og et nyt er netop udkommet. Det viser Halle og orkestret i et mere samlet og rummeligt udtryk af rock, jazz og støj. Vokalen er blevet nedtonet lidt. Stadig er det eksperimental musik af højeste klasse.

Det danske medlem af orkestret er Stephan Sieben, en lidt underkendt troldmand på guitaren. Han har i mange år været et vigtigt medlem af den improviserende jazzscene. Det er her, man spiller med hjertet og for musikkens skyld. Det er dybt originale lyde, der kommer ud af Siebens guitar. Mon ikke han nyder den nye, mere rockende og udadvendte approach i bandet.
Rytmegruppen Johander og Finsrud (med Sieben) har vi hørt i JIVE i det eksperimenterende orkester, Sekten med Qarin Wikström. Det er super kompetente folk til at foretage raids ind i ukendt land.

Vi skal møde skønheden og vildskaben fra den norske natur og udforske den sammen med et udsøgt hold af improviserende musikere.

Line-up


Gunnar Halle: trompet/synth /vokal
Stephan Sieben: guitar
Putte Johander: bas
Knut Finsrud: trommer 

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr
Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.