Mårten Lundgren Kvartet

Tirsdag d. 24. september kl. 19:30 Bygningen i Vejle

Ligeværd og minimalisme – Big Band goes small !


To mænd og to kvinder, to svenskere og to danskere, to byer; København og Malmø, to orkester-opfattelser; big band og small band, to musik-æraer; swing og NU.


Denne aften er kapelmesteren den svenske trompetist og vokalist Mårten Lundgren. I år går han ind i sit 50. leveår; stilfuld, præsentabel, elegant og swingende, som kun en vaskeægte big band-musiker kan være det. Mårten har kæmpestor erfaring fra Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens A-TEAM og DRBB (DR big bandet). Han ELSKER de gamle swingende orkesterledere Count Basie, Tommy Dorsey, Glenn Miller, hvis musik for store orkestre Mårten Lundgren har genskabt for kvartet. Det er musik fra en tid, hvor orkestrenes primære opgave var at underholde folk og være udadvendte. Der cirkulerer mange gode historier fra den tid, og Mårten har en del anekdoter at dele med os undervejs.


Den gamle musik er ført up-to-date af dette mesterlige lille orkester, som underholder denne aften. For første gang kan JIVE præsentere det unge supertalent på flygel, Zier Romme, som også gæster os senere i sæsonen. Zier har på kort tid slået sit navn fast på den internationale jazz-scene i Øresundsregionen. Vi kan love en date med en superdygtig musiker, en kommende stjerne, som allerede tindrer klart. Swing, eksplosivitet, flotte melodier og harmonier er hans styrke.


Bassisten Ida Hvid er også en big band-musiker med erfaring fra Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, som er et legendarisk orkester, der som navnet antyder, spiller i “Paradise” i København næsten hver mandag. Ida spiller og har spillet med i en lang række populære jazzorkestre som fx Ben Besiakov og  Nulle & Verdensorkestret.


Svenske Cornelia Nilsson på trommer er et sprudlende musikalsk talent, som også har sine big band-erfaringer med sig. Hun har studeret hos den stærke trommeslager Alvin Queen og spiller også med den nye, unge komet, saxofonisten Oilly Wallace.


Det er et fremragende orkester, der kan spille Lundgrens nye arrangementer af de gamle mestre på en måde, så vi ikke er i tvivl om, at vi befinder os i nutiden, men vipper samtidig med foden og tager hatten af for de store mestre.

Det kan godt være, at vi i stedet skulle kalde koncerten “Small band goes BIG!”, for der er en STOR oplevelse i vente.

Line up:


Mårten Lundgren: trompet/vokal
Zier Romme: piano
Ida Hvid: bas
Cornelia Nilsson: trommerEntre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.