Niels Jørgen Steen A-TEAM

Søndag d. 1. september kl. 15:00 Bygningen i Vejle


Swingende og fuldkommen symbiose mellem arrangør og musikere


80 år og “still going strong”. Pianisten, komponisten, arrangøren, dirigenten og kapelmesteren, Niels Jørgen Steen gæster JIVE endnu engang. Vi siger mange tak og bukker dybt. Dette er nemlig dansk jazz’ grand old man, en institution i dansk jazz, som kommer med sit hjertebarn, NIELS JØRGEN STEENS A-TEAM.
Det er et stort 10-12-mands-orkester med creme de la creme af musikere. Besætningen kan svinge (læs: swinge) lidt, men denne aften er lead tenor sax’en Hans Ulrik, en af de store musikere i dansk jazz, omend af en lidt yngre generation end de øvrige. I dette orkester kan musikerne slappe af, for NJS har styr på det hele arrangements-mæssigt, og rollerne er fordelt. Kun de bedste har plads i dette band, og der forventes verdensklasse-spil over hele linjen – hver gang! Det er en sjælden og fuldkommen symbiose af arrangør og musikere.
Lad os lige nævne nogle af navnene ved koncerten; Jesper Thilo, Tomas Franck, Vincent Nilsson, Roger Berg, Henrik Bolberg,  Så er niveauet vist lagt! Mange af medlemmer er også oppe i årene. De kender de store big bands; Ellington, Basie, Kenton, og de har fået dem ind med modermælken.
Niels Jørgen Steen har virkelig jazz i blodet og er det levende bevis for, at JAZZ er den virkelige ungdommens kilde!
Musikken er egne arrangementer af NJS. Her er det musikalsk kunst at skabe et lydbillede. NJS har paletten fuld af vellyd og tricks fra et langt big band liv. I selve orkestret spiller NJS selv en lidt tilbagetrukket rolle, sådan som fx hos Count Basie. Få velvalgte soloer er nok, hans metier er ORKESTRET!
Som Ellington sagde det: Music is my mistress – musikken er min elskerinde, et labour of love. Sådan er det for the A-TEAM. Der spilles ikke for pengenes skyld mere. Musikerne er ude i en større sags tjeneste, nemlig musikkens. Opgaven nu er at berige verden med den bedste og mest swingende jazzmusik og ad åre at overdrage stafetten til nye generationer. Dette selv om NJS vil være her både 10 og 20 år endnu. Sådan er det, når livet finder næring af en af universets store energiformer, musikken.

Line up:

Jesper Thilo, Uffe Markussen, Tomas Franck og Flemming Madsen: sax
Henrik Bolberg: trompet
Vincent Nilsson: basun
Morten Højring: guitar
Ole Skipper Morsgård: bas
Roger Berg: trommer
Niels Jørgen Steen: piano

Entre 180 kr. / medlemmer 150 kr. / unge-medlemmer 90 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.