HØYER / AC / GUNDE

Tirsdag d. 13. oktober kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

Jazzens adelsmærke: Den store trio

Dette er en “ny” trio, i hvert fald for pianisten Henrik Gunde. De to andre i trioen, Jakob Høyer og Anders AC Christensen har spillet sammen i adskillige sammenhænge før. Det betyder i hvert fald, at trommer og bas har den dybe indlevelse i og forståelse for musikken, der skal til for at skabe bund i en stor trio, og det er det, der er målet her; at skabe en trio af højeste internationale klasse.

Vi kender to af de tre musikere særdeles godt her i Vejle. AC kommer jo fra Vejle og har deltaget i mange musikalske seancer gennem tiden, og han er jo også JIVEs faste gæst i decembers julejazz med Hess-brødrene. AC har skabt sig en international karriere som bassist. Han spiller både akustisk og elektrisk bas, hvis det passer ind i sammenhængen.

Som mester på sit instrument kan han indgå ligeværdigt i løjerne.

Henrik Gunde er en af Europas store pianister. Han formår at få alt til at swinge på allerbedste vis. Samtidig er han også en disciplineret musiker, hvad piano-posten i DRBB (big bandet) vidner om. Han er en meget erfaren trio-musiker, som har haft Danmarks vel nok mest succesfulde trio, “Gunde on Garner” i en del år. Vi er så heldige, at vi i JIVE og i Vejle ofte har besøg af Gunde, som vort publikum elsker. De ved, hvad Gunde står for, nemlig udadvendt spil med respekt for publikum og musikalske ideer fra en tilsyneladende uudtømmelig kilde.

Jakob Høyer på trommerne er en højt skattet musiker på den danske scene. Musikalsk har han dannet par med AC i Jakob Bro Trio, Jacob Anderskov Trio og Claus Waidtløw Trio for blot at nævne enkelte steder. Han var også medlem af den danske rockgruppe, The Raveonettes, med stor succes.

TRIO-formen har en særlig status inden for jazzen. Det er her en musiker får sit endelige adelsmærke. Kan man spille trio, så kan man både lytte til de andre og give ligeværdigt til fællesskabet. Det kræver 100 procents tilstedeværelse, for man er på hele tiden, og ens indsatser kan altid høres i det lille format. Mange er kaldet, men få er udvalgte, som det hedder i en kendt bog. Aftenens tre musikere er både kaldet og udvalgte. Der er stor chance for, at denne trio vil få international gennemslagskraft. Kom og oplev skabelsen af en trio og udfoldelsen af den. Det bliver en stor aften.

Line up:
Jakob Høyer – trommer
Anders AC Christensen – bas
Henrik Gunde – piano

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.