JESPER RIIS CELLULAR PROJECT 3.0

Onsdag d. 18. november kl. 19:30, Bygningen i Vejle – Store sal

 

20 års reunion-koncert for “cellular” stjernegruppe

En organisme med fælles åndedræt opstod, da Jesper Riis for 20 år siden skabte orkestret “Cellular” med musikerne Henrik Gunde, Per Gade, Kasper Vadsholdt og Rasmus Kihlberg. Cellerne skiltes,  men venskaberne og musikken bestod. Nu samles cellerne igen til en levende cellular, musikalsk enhed, og JIVE lægger stolt lokaler og publikum til genforeningen.

CD’en “Cellular”, som udkom for 20 år siden, var Jesper Riis’ første som bandleader. Han havde komponeret musikken og havde en central rolle i orkestret. Musikken var inspireret af et guitar-univers som det findes hos Pat Metheny og John Scofield. Ligesom disse to er også “Cellular”’s musik tidløs og lyder lige så frisk i dag som dengang. Det er flydende, ligeværdig og organisk musik med virtuost sammenspil og fantastiske soloer.

Aftenens musikere er de samme som dengang i Paraplyen, JIVEs daværende spillested, for 20 år siden. Tiden har bare vist endnu dybere lag af musikernes høje klasse.

Pianisten Henrik Gunde vil betjene Rhodes, keyboard og flygel. Det elektriske keyboard bidrager meget til den flydende, organiske lyd i Cellular. Gunde er højt elsket i JIVE, og vi byder enhver lejlighed velkommen til at høre denne fantastiske musiker.

Per Gade på guitar er også en god kending af JIVE i mange forskellige sammenhænge. En mester på sit instrument. Svenske Rasmus Kihlberg spiller trommer. Han har fortsat sit tårnhøje niveau og spiller med den svenske elite og akkompagnerer de største solister. Bassisten er Kaspar Vadsholdt med den meget kropslige lyd på bassen. Ja, faktisk er det hele rytmegruppen fra en tidligere udgave af DRBB. Det fortæller vist noget om niveauet. Med DRBBs tidligere dirigent, arrangør og trompet-solist, Jesper Riis, ja så rækker vi ud mod stjernerne og en stjernespækket aften.

Jesper Riis selv er i dag ikke kun anerkendt som en fremragende trompetist, men også som en blændende arrangør i international klasse. Denne aften er det mindre arrangøren, og mere komponisten og solisten, der er i centrum.

JIVE er stolt over at dele hjemby med Jesper Riis. Vi glæder os over hans besøg, både med egne orkestre og som gæstesolist, når muligheden byder sig. Denne aften stråler den mangesidede musiker sammen med de øvrige stjerner i et repertoire, hvor første sæt primært vil bestå af numre fra den jubilerende cd, mens andet sæt vil være et mere standard-orienteret repertoire. Vi bliver mange denne aften, for trompet-mester Riis er virkelig kendt og anerkendt som en af byens store musikere.

Line up:
Jesper Riis – trompet
Henrik Gunde – piano
Per Gade – guitar
Kaspar Vadsholt – bas
Rasmus Kihlberg – trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.