MANDIPIRA / LAURITSEN / GADE / FROST

Lørdag d. 29. august kl. 14:00, Bygningen i Vejle – store sal

 

Stor stemme – Stor lyd – Stor koncert – Stor sal – Tidligt tidspunkt

Dette er JIVEs åbningskoncert på sæsonen “Efterår 20”. Den store stemme tilhører Miriam Mandipira. Den store lyd kommer fra Kjeld Lauritsen Trio, og den store koncert finder sted i den store sal i Bygningen kl. 14. Det er altså en eftermiddagskoncert, og det giver mulighed for endnu flere at komme til koncerten. Så tag gerne familie og venner med. Koncerten vil appellere til alle aldersgrupper.

Musikken, vi kommer til at høre, vil være store ballader som fx James Taylors “Fire and Rain”, der vil komme jazz fra bl.a. Duke Ellingtons pen, og det hele krydres med soul, New Orleans r’n’b og blues. Der vil sandsynligvis også komme afrikansk sang, da Mandipira jo er vokset op med det.  Den store variation i repertoiret skyldes, at Mandipiras stemme kan det hele med stor autensitet. Hun er en naturkraft med sin sang og fylder rummet helt ud.

Miriam Mandipira, der er født i Zimbabwe og nu bosiddende i Danmark, ledsages loyalt af musikerne i Kjeld Lauritsens Trio; Per Gade på guitar, Søren Frost på trommer og kapelmesteren selv på det legendariske Hammond-orgel. Bassen i orgeltrioer spilles af organisten med fodpedaler. Det er en meget fast sammentømret orgeltrio, og musikerne kender hinanden ud og ind. Der er god plads i musikken til solistiske indsatser fra de tre, så glæd dig til at høre det legendariske brus fra det store Hammond-orgel sammen med de funky lyde fra Gades guitar og Frosts shuffle grooves på trommerne.

Miriam Mandipira har en stemme, så hun fint kunne indtræde i dronninge-rækken af store sangere, hvem hun også er inspireret af: Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Billie Holiday, Bessie Smith og navnesøster Miriam Makeba. Mandipira kommunikerer med sit publikum. Hun er sjov, livlig og har en historie at fortælle. Det skal også nævnes, at hun allerede er beæret med en “Danish Music Award” for sin sang.

Det bliver lige netop en stor, livsbekræftende koncert med en stor stemme, og en  Hammond-orgel-lyd så skøn, når den frembringes af Kjeld Lauritsen og hans trio. Så er sæsonen skudt i gang!

Line up:
Miriam Mandipira – vokal
Kjeld Lauritsen – hammond
Per Gade – guitar
Søren Frost  – trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.