Martin Lutz Group

Tirsdag d. 27. oktober kl. 19:30 Bygningen i Vejle – Store sal

Til denne aftens koncert skal vi grave lidt i jazzens underskov, hvor der lever en fantastisk dansk musiker, som for ofte er gået under radaren både her i JIVE og andre steder. Vi taler om multimennesket, Martin Lutz, aftenens kapelmester. Han er komponist af korværker og klassiske musikstykker. Han spiller groove jazz, børnemusik, moderne folkemusik og endog country musik. Glemte vi lige den globale verdensmusik, den kølige nordiske jazz, de sydamerikanske rytmer og den danseglade afrikanske musik. Så der lige lyrikken, hvor Lutz sætter melodier til digte af fx Benny Andersen og Knud Sørensen. Ja, Martin Lutz er eklektiker par excellence – en musiker, der kan det hele på et meget højt niveau, en musikalsk blæksprutte med tentaklerne ude alle steder.

Hvorfor har vi så ikke hørt Martin Lutz noget oftere? Kan man have for mange talenter, så man ikke passer ind i de musikalske båse? Måske kan vi finde svaret i os selv. Er vi musikalsk nysgerrige nok til at opdage et fænomen som Martin Lutz Group eller hans andre konstellationer?

15 år med den samme grundstamme af musikere i orkestret. Det er et aldeles enestående og vel-sammenspillet orkester, vi skal høre. Med disse mange udgangspunkter kunne hvad som helst ske denne aften. Musikken i det seks-personer store orkester vil trække på jazzens “world music”-rødder, dvs. Afrika og Sydamerika. 

Martin Lutz bruger ofte simple ostinater, musikalske meditationer, til at bringe musikken i flow, ikke ulig Pierre Dørges Jungle Orchestra. Hvad der starter simpelt, kan ende hvor som helst. Når Martin Lutz anfører om musik, at “det jo bare er swing og ikke raketvidenskab”, er det lidt af en underdrivelse, når man går ind i musikken. Der ligger års hårdt arbejde i at få dette naturlige swing. Musikken er frisk og frodig og fyldt med detaljer og musikalske godbidder i alle afskygninger.

Martin Lutz Group har et line-up med hele tre saxofonister, som interagerer med hinanden på alle mulige måder. De spiller unisont, kontrapunktisk og laver spændende og overraskende lyde og soloer, når de driver musik-karavanen frem gennem verdens rytmer. 

Selv sidder Martin Lutz ved pianoet og styrer løjerne som komponist og arrangør. I rytmegruppen er Lars Johnsen og Ricco Victor på henholdsvis bas og trommer. De tre i rytmegruppen balancerer elegant de tre blæsere.

Kom til aftenens koncert og hør, hvad dette band kan byde på af glad “world jazz” med et sikkert overblik og et højt kunstnerisk perspektiv. Det bliver en musikalsk oplevelse, som man bør give sig selv (og andre).

Line up:

Jacob Rose – sax
Jesper Møller – sax
Mads Ole Erhardsen – sax
Martin Lutz – piano
Lars Johnsen – bas
Ricco Victor – trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.