KALAHA

Onsdag d. 10. nov. kl. 19:30, Engelsholm Højskole

 

FEST PÅ SLOTTET OG MELLEM ØRERNE

Lad det være sagt med det samme: KALAHA er et fantastisk nutidigt bud på, hvor jazzen er lige nu, og hvor den kunne bevæge sig hen. Her er elementer af DANCE, af TECHNO, af ETHNO, af ROCK og selvfølgelig af JAZZ.
Dette er et af de klareste danske bud på et orkester med internationalt potentiale. De er nyskabende, originale, enormt dygtige og har noget på hjerte.

Der er fire grundmusikere i KALAHA: Det er Niclas Knudsen på guitar, Emil de Waal på trommer, “Rumpistol” på synth og keys samt “Spejderrobot” på anden elektronik. De optræder nogen gange med en tyrkisk sangerinde, Hilal Kaya, som fører musikken endnu andre steder hen.

De unge har fået øjne og ører op for KALAHA, som nu er mere end et kultband. De er blevet store og nærmer sig Niclas Knudsens andet orkester, Ibrahim Electric” i publikums-appeal.
Jazz-Danmark har også fanget fornyelsen i bandet, idet KALAHA har fået flere priser og nomineringer, senest i 2020. Udlandet er godt på vej, og når Corona-begrænsningerne en dag slipper, står dørene åbne for en international karriere.

Bandet vil sandsynligvis have en ny cd/lp-udgivelse klar, når de rammer JIVE og Engelsholm. Det bliver endnu et stort visitkort fra KALAHA’s vidunderlige pallette med de mange musikalske farver.

Musikerne i Kalaha har alle særdeles spændende cv’er. Emil de Waal var med i det banebrydende danske fusionsorkester, Bagdad Dagblad, spillede med klarinettisten, folkekære NULLE og har haft gang i tusind andre musik-aktiviteter.

Niclas Knudsen er en voldsom, musikalsk naturkraft, vel nærmest en vulkan af originalitet og ideer. Kompromisløst har han kastet sig ud i projekter, som jazzhjertet har kaldt på. “When Granny Sleeps”, mange solo-plader og internationale projekter samt ovennævnte danske top-succes, Ibrahim Electric.

“Rumpistol”, som lyder det borgerlige navn, Jens B. Christiansen, har en lang karriere i elektronisk musik og i filmmusik som producer m.m.

“Spejderrobot” alias Mikael Elkjær er kendt som manden med “de usynlige hænder”. Han er en stor elektronisk oplevelse med kreative rødder i computerspil og tv-lyd, og “Spejderrobot” ser sig selv som et produkt af fortidens elskede computer-klassikere Commodore 64 og Amiga 500. Det er der kommet et nyskabende udtryk ud af.

Denne fest finder sted på Engelsholm Slot/Højskole. Hvis forholdene tillader det, bliver der godt nok gang i den. Hvis ikke bliver der fest i og mellem ørerne alligevel.

Line Up:

Emil de Waal – trommer
Niclas Knudsen – guitar
Jens B. “RUMPISTOL” Christiansen – keyboards
Mikael “SPEJDERROBOT” Elkjær – elektronik

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr + gebyr

Lukket for kommentarer.