Mette Juul Quartet

Mandag d. 30. august kl. 20:00, Bygningen i Vejle

 

En stor stemme mod internationalt gennembrud

Mette Juul er STEMMEN lige nu, hvis du vil vide, i hvilken retning dansk og skandinavisk vokaljazz bevæger sig.
Fem udgivelser henne i karrieren og hundredvis af koncerter i Danmark, Skandinavien og Europa har banet vejen for Mette Juuls internationale gennembrud.

Uddannet med sang fra Rytmekons i København og tillige specialist i stemmens anatomi har hun fuldstændig styr på sine vokale virkemidler.
Mette Juul spiller også guitar. På scenen mest den akustiske guitar forstærket, så nogle passager har let singer-songwriter præg. Mette Juul komponerer mange af sine sange selv, og de er alle spændende at gå til for hende selv og de medvirkende musikere. Derudover finder hun inspiration i de store, amerikanske evergreens.

Med en naturlighed og selvfølgelighed har hun fra starten for små 15 år siden omgivet sig med de allerbedste musikere i tiden. I sine orkestre har Mette Juul haft fx legendariske Alex Riel og Morten Lund på trommer, bassisterne Lars Danielsson, Thomas Fonnesbæk, Klavs Hovman og Morten Ramsbøl. Dertil har mange af de fineste pianister været en tur forbi i årenes løb, bl.a. Nikolaj Hess og Heine Hansen.
Det er således naturligt, at Mette Juuls orkestre har fået international opmærksomhed.

Aftenens orkester, Mette Juul Quartet anno 2021, er klar til at tage det endelige skridt ud i internationalt jazzland. Bassisten Kaspar Vadsholt, pianisten Peter Rosendal og ungarsk-svenske Zoltan Csörz på trommer er alle mestre på deres instrumenter og har masser af international erfaring.

Kaspar Vadsholt har gennem mange år været medlem af DRBB (big bandet) og har besøgt JIVE i flere sammenhænge. Geniet Peter Rosendal på piano er helt unik og original og samtidig en særdeles lydhør musiker. Ny i JIVE-sammenhæng er trommeslageren Zoltan Csörz. Han har været Malmø-baseret i en del år. Han kan spille alt, men har en forkærlighed for progressiv rock, jazz-rock eller fusionsjazz, om man vil. Det er elektrisk musik, som den udsprang af tiden i 1970’erne. Det vil bestemt være spændende at høre Zoltan også i disse orkestre, men i Mette Juul Quartet er det anderledes. Her er der god brug for andre sider af Zoltans mesterlige, dynamiske og indfølte trommespil.

Mette Juul Quartets lyd er præget af ro og balance, og det swinger! Her får du alle de små subtile færdigheder med i såvel vokalen som det instrumentale.
Mette Juul Quartets forrige (og fjerde) udgivelse “Change” fik fantastiske anmeldelser med på vejen i internationale medier fra Tyskland, England, USA. Alle steder roses hun og orkestret til skyerne.
Nu er så den femte udgivelse kommet, “New York – Copenhagen”, som delvist er indspillet i New York med amerikanske musikere. Igen super-gode anmeldelser.
Der er ingen tvivl mere: Vejen ligger åben for dygtige Mette Juul og hendes orkester.

Lyt til dem i JIVE i en fantastisk atmosfære, som er skabt til denne slags musik. Det er en koncert, hvor du roligt kan invitere dine venner og familie med, hvis de skal have et indblik i jazzens magi.

Line Up:

Mette Juul  –  vokal/guitar
Kaspar Vadsholt  –  bas
Peter Rosendal  –  piano
Zoltan Csörz  –  trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr + gebyr

Lukket for kommentarer.