Kresten Osgood Quintet

Tirsdag d. 14. september kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

NU-jazz med rødderne i orden

Endelig kan JIVE igen præsentere en koncert med Kresten Osgood, den store, danske mester-trommeslager med de mange kreative ideer og nyskabelser. Det er trommeslageren med de helt store ører, der kommer til Vejle. Store ører, der intensivt lytter til sine medspillere og tillader deres musikalske sjæl at træde frem.
Kresten skal man forvente det uventede af. At køre noget på rutinen er ikke en vej. Hver gang skal der tages chancer og skabes noget nyt; en ny nuance af det kunstværk, den lydskulptur, bandet nu er i gang med at forme.

Kresten Osgood har fra sine unge dage været meget respektfuldt optaget af de store, helst nulevende mestre. Meget ofte er det lykkedes Osgood at komme til at spille med sine forbilleder. Her kan nævnes Hugo Rasmussen, Butch Lacy, Bent Jædig på den “danske” side. Mere internationalt har han spillet med Michael Blake, Sam RIvers, dr. Lonnie Smith. Han har haft selvtillid og selvværd nok til at møde disse personer og præsentere sig. Således har Kresten både haft talentet og modet og derigennem opnået de mest musikalske erfaringer, som en ung jazzmusiker har brug for.

Samtidig har han haft et enestående blik for selve jazztraditionen, altså hvem man som musiker står på skuldrene af, når man nu har taget det og det til sig. Gennem årene er det blevet en enorm viden, som Osgood i øvrigt har delt i en prisbelønnet podcast-serie om “Farlige toner – historien om dansk jazz”, som man kan høre på dr.dk.

Hvor kan man bedre komme igennem med sådan et syn på jazzen, et sådant mod og med et sådant musikalsk mesterskab end ved at spille både kendte og lidt mere obskure jazzværker fra de store mestre. Vi er et stykke vej fra de almindelige standards fra den store amerikanske sangbog, og alt får det osgoodske free jazz twist, som denne originale musiker naturligt vil give alt, hvad han rører ved.

Det er i den forbindelse blevet til dobbelt-udgivelsen med aftenens band “The Kresten Osgood Quintet PLAYS JAZZ”, så enkelt kan det siges, “Jazz med et stort J”. Monk, Ellington, Dolphy, Mingus, Shorter står på sætlisten for tiden.
De højst originale fortolkninger af denne musik spilles af et hold af yngre musikere, som alle nu er i mesterlære hos Osgood. Den eminente bassist Matthias Petri har naturligt fundet sin plads i den danske royale linje af stærke bassister. Rund tone, et dybt swing og et stort talent i én musiker.

Saxofonisten Mads Egetoft har også teknisk kunnen og en lyst til at improvisere, der gør ham til en perfekt del af denne kvintet, som netop er præget af lyst, mod, kunnen og vilje til at tage jazzen og dens melodier ved hornene. Af referencer nævner Mads Archie Shepp og Arnett Cobb.

På trompet er nordmanden Erik Kimestad, en ung musiker, der allerede er fortrolig med både ensemblespil, harmonier og i at tage de store improvisationsture både alene og sammen med de andre. De kan bare noget, de nordmænd. De kommer alle med veludviklet teknik, troen på eget værd og lysten til at dele det med verden, og det har Erik Kimestad.

Alt i alt er det en vidunderlig kvintet med en sprudlende kapelmester, der sætter en innovativ retning for sin musik. Det er NU-jazz med rødderne i orden, udført af et hold unge supertalenter og kapelmester Osgood har sat en klar kurs

Stor aften i vente.

Line up:

Kresten Osgood – trommer
Erik Kimestad – trompet
Mads Egetoft – sax
Artur Tuznik – piano
Matthias Petri – bas

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr + gebyr

Lukket for kommentarer.