Frans Bak Trio

Torsdag 8. september 19:30, Bygningen i Vejle

Natsange

Den svenske sangerinde Josefine Cronholm er en dybt personlig stemme. Nu tyve år inde i sin karriere har hun altid været sig selv og ikke givet køb på den gave, hun har til jazzen. Hun sanser naturen og er en lyrisk urkraft fra de dybe svenske skove.

Hans Ulrik er en superfed solist. Han er også en loyal akkompagnatør, som ved når der skal gives plads til andre, intet super-ego her. Hans Ulrik har såvel en ekspressiv udadvendt side, men også en indadvendt side, som vender sig dybt og følende mod naturen.

Frans Bak lærte vi først at kende gennem storartede jazz-udgivelser med orkestret “Det Blå Skrig”. Siden har Frans Bak fokuseret meget på filmmusik. Også her har han haft enorm succes. Frans Bak har studeret komposition og klaver og har udviklet sin egen form for ro og mindfulness i musikken, en tilgang som nu kaldes “Den Nordiske Tone” i udlandet.

I 1999 skrev Frans Bak en række sange i samarbejde med forfatteren Gerz Feigenberg – med sangerinden Josefine Cronholm i tankerne. Det blev til pladen Natsange.

Aftenens koncert tager udgangspunkt i numrene fra Natsange pladen – nu mere end 20 år efter. Trioen giver musikken et nyt liv – samtidig med, at de parrer det med nogle nye numre. En koncert, hvor de 3 musikere virkelig får plads – og hvor et gennem afprøvet samspil får lov at blomstre igen.

Aftenens orkester er en mesterlig trio i balance, som både kan improvisere og hvile i den nordiske tone. En stor og dyb oplevelse er i vente.

Lineup:

Josefine Cronholm – vokal
Hans Ulrik – sax
Frans Bak – piano

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.