Maluba Orchestra

Onsdag 30. november 19:30, Engelsholm Højskole

Dette er noget så sjældent som et mellemstort jazz-orkester, altså mellem lille band og big band. Det skyldes, at det er utrolig svært at holde sammen på et sådant orkester, når musikernes individuelle kalendere skal passe sammen. Desuden kan det være svært at finde nok engagementer til at få økonomi i projektet. Derfor er det JIVE en særlig glæde – i samarbejde med Engelsholm Højskole – at kunne præsentere denne humlebi af et jazzorkester.
Maluba Orchestra er et 13-mands (m/k) band under ledelse af percussionisten Marilyn Mazur, saxofonisten Fredrik Lundin og guitaristen Kasper Bai.

Orkestret spiller musik komponeret af disse tre personligheder. Det er en særlig udfordring, ambition og glæde at komponere og arrangere for mellemstort orkester. Der er masser af muligheder for at farve lyden og give kompositionerne netop den drejning og tone, som komponisten gerne vil have. For en komponist/arrangør kan det føles, som om “orkestret bliver instrumentet”.

De tre ledere er meget forskellige i deres tilgang til Maluba. Det betyder, at du vil kunne høre Miles Davis/Mingus-agtige ting, fusion/rock, sound painting, eksotiske rytmer og ekskursioner ud i ukendt land. Det er oftest gennemkomponeret musik i lange stykker, men der er selvfølgelig også plads til improvisationer. Det ligger jo i jazzens sjæl.

Det er lykkedes på grund/på trods af disse vilkår at få en orkesterlyd, som ikke er hørt før. Musikken er også blevet prisbelønnet oven på udgivelsen af albummet “Maluba Orchestra”, idet orkestret i 2020 vandt årets DMA-JAZZ pris for “Årets album”.

MALUBA ORCHESTRAS 13 medlemmer kommer fra alle dele af den nutidige musik-scene. Der er mange højt respekterede stjerner i orkestret, bl.a. Makiko Hirabayashi på piano, som netop har vundet DMA 2021 med årets jazz-udgivelse. Desuden bassisten Klavs Hovman, saxofonisterne Christina von Bülow, Pernille Bevort og Jesper Løvdal. Hertil kommer multi-musikeren, Mia Engsager på trombone osv. Det er virkelig den helt store stjernebesætning inden for nutidig musik.

Glæd dig til at høre nutidige originale kompositioner/arrangementer, som udfordrer din musikalske nysgerrighed. Alt bliver fremført af dybt kompetente musikere. Når så det hele foregår i den nye sal på Engelsholm Højskole, så er det en stjernestund, der er i vente.

Lineup:
Fredrik Lundin (saxofoner og fløjter)
Christina von Bülow (altsaxofon og fløjte)
Pernille Bévort (tenorsaxofon, altfløjte og klarinetter)
Jesper Løvdal (barytonsaxofon, altfløjte og klarinetter)
Tomasz Dąbrowski (trompet og flygelhorn)
Maj Berit Guassora (trompet og flygelhorn)
Mia Engsager (basun)
Annette Saxe (basbasun og tuba)
Kasper Bai (guitar og direktion)
Makiko Hirabayashi (piano og keyboards)
Klavs Hovman (kontrabas og el-bas)
Bjørn Heebøl (trommer)
Marilyn Mazur (percussion og direktion)

Entre 200 kr. / medlemmer 150 kr. / unge-medlemmer 90 kr. + gebyr

Billetter købes direkte hos Engelsholm Højskole via Billetto. Tryk på billetknap.

Lukket for kommentarer.