Sigurdur Flosason / Lars Jansson Kvartet

Mandag 31. oktober 19:30, Bygningen i Vejle

Glødende lava, Coltrane og den nordiske tone – internationalt band i JIVE

Aftenens orkester er sammensat af musikere fra Island, Sverige og Canada. Det er den islandske saxofon-vulkan, Sigurdur Flosason, der møder mesteren Lars Janssons orkester.

En del af aftenens repertoire vil bestå af numre fra denne kvartets fælles udgivelse “Green Moss Black Sand”, som er en hyldest til den stærke islandske natur og den stille eller stærke kraft, der udgår fra den. Det stille og reflekterende fremspilles i en slags rolig nordisk lyd, og den stærke, ekspressive natur spejles i en intens lyd inspireret af saxofon-mesteren John Coltrane.

Hermed sagt, at vi skal ud at flyve denne aften, både meget højt og meget dybt og sikkert også derimellem. Der varieres mellem kompositioner af Flosason og af Jansson.

Flosason er en meget personlig og stærk musiker, som har spillet over det meste af verden, heraf en del med aftenens kvartet. Han har vundet adskillige musikpriser og udgivet meget musik, heraf fem cd’er på danske Storyville. Man har i Danmark også kunnet møde Flosason med bl.a. Nikolaj Hess, Peter Rosendal og Jacob Fischer.

Lars Jansson er en af de stærkeste, svenske musikere i sin generation. Nu som 71-årig er han stadig på toppen af sin kunstneriske udfoldelse. Det er en musiker, man SKAL opleve live. Ydmyg og med et uovertruffent musikalsk mesterskab. Alt hvad Jansson rører ved bliver til guld. Han er til stadighed solist for Europas største orkestre, har spillet med bl.a. NHØP, Bob Berg og Jan Garbarek bare for at nævne nogle få.

Lars Jansson har også en søn, der spiller jazz, og det er …… trommeslageren Paul Svanberg, som er en meget stærk og dygtig musiker, som for længst er trådt ud af sin legendariske fars skygge og selv stråler.

Canadiske Craig Earle fuldender kvartetten. Craig er en mesterlig bassist, som vi har været heldige at have blandt os i Danmark i en del år. Han har bl.a. spillet med Peter Rosendals Trio. Han har en fuldfed lyd, som passer som lava i vulkan til dette orkester.

Sammen vil disse brødre “i ånden” + en søn give os en oplevelse, som vil berige os både i nuet og lang tid fremover.

Lineup:
Sigurdur Flosason – sax
Lars Jansson – piano
Graig Earle – bas
Paul Svanberg – trommer

Entre 200 kr. / medlemmer 150 kr. / unge-medlemmer 90 kr. + gebyr

 

Lukket for kommentarer.