Gunde-Bodilsen-Lund: MOODS

Søndag 1. oktober kl. 15:00, Engelsholm Højskole

 

Publikums-favorit tilbage i JIVE

Pianisten Henrik Gunde med band er noget vejlenserne og JIVE elsker.  Denne gang er han parret med dansk jazz’ “Dupont & Dupont eller Knold & Tot” alias bassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Morten Lund. De to var uadskillelige i mange år og har præget dansk og international jazz siden 1990’erne.

Henrik Gunde med Bodilsen & Lund er en “ny” trio født i Corona-tiden. Trioen barslede med en udgivelse på LP/CD kaldet “MOODS”. Der bliver her og i koncert spillet mesterligt, indfølt og med den dybeste forståelse for musikken. Ganske enkelt er det smuk og rolig musik.

Du vil møde sange fra det klassiske jazz-repertoire blandet med skandinaviske sange som norske Edvard Griegs “Solveigs sang”, svenske Lasse Gullins “Kärlekens ögon” og Henrik Gundes egen “Fanølyng”.

De tre musikere er én organisme, som ånder og rækker ud sammen. Der lyttes, der interageres, der skabes nyt. Alle tre bidrager til skønheden og musikken. Der er masser af plads til den improvisation, som animerer dygtige musikere til at yde deres allerbedste. Musikken er “let at gå til” og bare nyde, men der er så mange lag i musikken at gå ind i, hvis man vil.

Bare for en ordens skyld vil vi lige nævne, at Henrik Gunde i mange år har været pianisten i DR Big Band og, at han i andre sammenhænge swinger som legenden Errol Garner. Både Bodilsen og Lund har indspillet på ECM og turneret over hele verden.

Denne eftermiddag bliver med MOODS; stemninger og følelser, der vil røre din sjæl og berige dig.

Line up:
Henrik Gunde – piano
Jesper Bodilsen – bas
Morten Lund – trommer

Lyt her:
Moon River – Gunde/Bodilsen/Lund | jazz piano trio

Entre 160 kr. / medlemmer 120 kr. / unge-medlemmer 70 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.