DR Big Band feat. Claudia Campagnol

Onsdag d. 14. februar kl. 19:30 i Bygningen

JAZZ GULD – skattejagt i band-arkivet

JA, så er der big band! DR Big Band med sangerinden Claudia Campagnol gæster JIVE under ledelse af dirigenten (og trommeslageren) Dennis Mackrel (USA).

Det er en fornøjelse igen at kunne byde velkommen til dansk jazz’ helt store, internationale flagskib, DRBB. Dette er orkestret med alle de store stjerner, fx Gerard Presencer (UK), Vincent Nilsson (S), Hans Ulrik, Kasper Vadsholt, Per Gade, Henrik Gunde og mange flere.

Orkestret har altid mange projekter i gang, da de kontraktmæssigt skal dække et stort musikalsk spektrum fra børnemusik over cirkusmusik til back up for gæstesolister. Det har ofte givet for lidt plads til det klassiske big band repertoire.

Denne turné, som er et virkeligt ønskeprojekt for orkestret, vil råde bod på det. DRBB har arbejdet fast sammen med så fremtrædende dirigenter som Ray Pitts, Thad Jones, Bob Brookmeyer, Jim McNeely samt de danske Erik Moseholm, Ole Kock Hansen og Niels Jørgen Steen. Alle disse dirigenter og arrangører har efterladt et enormt nodemateriale i DRBB’s nodearkiv. Det er dette arkiv, som DRBB anno 2018 og Dennis Mackrel er gået på opdagelse i. Derfor vil der i aftenens koncert være stort fokus på orkestrets store motor; dets fantastiske sammenspil mellem instrument grupperne, dets dynamik fra det lavmælte til det storladne og den dybe jazzforståelse, der i mange år gjorde orkestret til verdens førende big band.

For ikke helt at henfalde til nostalgi har DRBB/Mackrel fået den unge sangerinde Claudia Campagnol med på nogle af numrene. Claudia Campagnol har rødder i ungarsk sigøjnermusik. Hun er i øvrigt også pianist og multi-instrumentalist i andre sammenhænge. Musik er så naturlig som et åndedrag for Claudia. Det ligger i blodet hos hende. Hun deltog i finalen i “Ung Jazz 2017” helt solo og er et navn, som vil præge den europæiske scene i årene fremover. Egentlig er hun svensk, og navnet Campagnol deler hun med sin mand, trommeslageren Niclas Campagnol.

Du kan hermed deltage i slutfasen af en musikalsk, arkæologisk skattejagt, nemlig der hvor et fantastisk big band med en fremragende dirigent møder sit entusiastiske publikum, og det sker i JIVE!

 

Claudia Campagnol – vokal
DR Big Band under ledelse af Dennis Mackrel

Entre 180 kr. / medlemmer 150 kr. / unge-medlemmer 90 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.