Hess/Vuust/Vuust

Onsdag d. 30. maj kl. 19:30 i Bygningen

Geniet, jazz-professoren og den talentfulde søn i koncert

Denne trio er speciel. For første gang tager bassisten, hjerneforskeren og musikprofessoren Peter Vuust sin meget talentfulde søn Mikkel Vuust med på turné.

JIVE glæder sig meget til at præsentere denne 18-årige trommeslager, som vil komme til at præge jazz-scenen i lang tid fremover. Under indflydelse af sin meget musikalske familie begyndte Mikkel Vuust at spille som 6-årig. Det viste sig hurtigt, at han havde et usædvanligt talent. Dette talent er blevet plejet og udviklet gennem årene, og nu er han klar til landets scener.

Vejles eget nu 50-årige “vidunderbarn”, den eminente pianist Nikolaj Hess, sidder ved flyglet denne aften. Nikolaj har en meget stor fanskare også i Vejle, hvor han spiller for fulde huse hver gang, han optræder. Nikolaj er et musikalsk geni, der kan spille i alle genrer. Bedst kender vi ham som medlem af Hess/AC/Hess Spacelab, som nu syv år i træk har givet julekoncert i JIVE med så stor succes, at det nu er blevet en vejlensisk tradition. Med Etta Cameron spillede han gospel, soul og blues. Med Caroline Henderson er det pop og jazz. Senest har Nikolaj Hess turneret med og akkompagneret Kira Skov i et dybt personligt projekt med enorm dybde. De danske sange og evergreens fra Danmark og Amerika fylder meget på paletten. Senest er Nikolaj Hess begyndt at skrive og spille i den klassiske genre, bl.a. med Prags Symfoniorkester. Også dette projekt er lykkedes usædvanlig godt. Det er således en fuldendt pianist, en mester, som optræder denne aften.

Det musikalske mesterskab har også bassisten Peter Vuust. Selv om han har mange jern i ilden, bliver bassen passet med ildhu. Den er både grundlaget i musikken og i Peter Vuusts liv. Her ud fra voksede de andre interesser i musikken; sammenhængen mellem musik, følelse og kroppens tilstand. Dette førte til et job som forskningsleder i banebrydende projekter sideløbende med den musikalske karriere. Peter Vuust mestrer den sjældne kombination af hårde, videnskabelige facts med følelser og intuition, som de findes i jazzmusikken. Vi kan i aftenens koncert forvente jazzmusik med fokus på det harmoniske og det vellydende. Der vil være egne kompositioner, inspiration fra det amerikanske og publikumsønsker! Gruppen tager gerne imod en musikalsk udfordring fra publikum, så tag eventuelt et musikalsk ønske med og se det blive foldet ud på smukkeste jazzvis med masser af improvisation.

 

Piano: Nikolaj Hess
Bas: Peter Vuust
Trommer: Mikkel Vuust

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.