Mogensen/Hansen/Ulrik feat. Steve Swallow

Tirsdag d. 8. maj kl. 19:30 i Bygningen

Steve Swallow – en af jazzens store mestre i Vejle!

Det er lykkedes trommeslageren Anders Mogensen at lave et turne-projekt med den legendariske, amerikanske el-bassist, Steve Swallow, og dette projekt besøger JIVE!

Mogensen og Swallow har tidligere tilbage i 1996 arbejdet sammen. Det er en stor genforening og en stor jazz-begivenhed, der finder sted ved denne koncert.

Steve Swallow, nu 77 år og “still going very strong”, har spillet med alle de største navne i moderne jazz; Gary Burton, Carla Bley (som han også er gift med), Paul Bley, Art Farmer og John Scofield for blot at nævne nogle få. Over 30 udgivelser er det blevet til som band leader og i hundredevis som sideman. Swallow startede med at spille kontrabas, men fandt sin helt egen stemme på den 5-strengede elektriske bas, som han ofte trakterer med plekter.  Han har ført det elektriske basspil til nye højder som melodibærende, lyrisk instrument, ofte i bassens høje register. Når Swallow lægger bunden i et orkester, er det som at opleve tordenguden Thor lege. Steve Swallow er også komponist til mange moderne jazz standards som fx “Hotel Hello” og “Falling Grace”, som også fandt deres vej til alle jazzmusikeres bibel, “The Real Book”, som Swallow også stod fadder til i sin tid som underviser på Berkley Institute of Music.

At turnere og spille med Steve Swallow kræver en særlig kategori af musikere. Anders Mogensen selv, nu 49 år, er en stjerne i europæisk jazz gennem en menneskealder. Mogensens spil kan være snart stille og lyrisk og snart brusende og uimodståeligt som et godstog, der skubber alt afsted med umådelig kraft.

Hans Ulrik, fra samme generation som Mogensen, er en fantastisk saxofonist, en mester på sit instrument, hvilket han har vist igen og igen gennem årtier. Hans Ulrik er også en publikumsfavorit i JIVE, hvor han har spillet mange gange. Hele to plader som co-leader med Steve Swallow har Hans Ulrik tidligere indspillet, så kendskabet til Swallow er dybt, og naturligvis er Hans Ulrik på saxofonpladsen i dette orkester.

Sidste mand i gruppen er den 39-årige pianist Heine Hansen, som lige nu er på toppen af sin karriere. Han har mest været sideman på den danske jazzscene med alle de store, bl.a. Hans Ulrik, og han spiller fast i Alex Riels orkester. Heine er også komponist, hvilket han har til fælles med sin kendte søster, Helle Hansen. Heines pianospil er vidunderligt. Han er farvet af 60’ernes hardbop-jazz, men mestrer det hele.

De tre danskere kan til fulde matche Steve Swallow, så der er lagt op til en enestående begivenhed hos JIVE.

Trommer: Anders Mogensen
Piano: Heine Hansen
Sax: Hans Ulrik
Bas: Steve Swallow

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.