Uffe Steen trio / Vestbo trio

Onsdag d. 4. april kl. 19:30 på Engelsholm Højskole

Denne koncert er højst usædvanlig. Det drejer sig om TO trioer, som spiller både hver for sig og sammen. De to trioer har også lavet en fælles pladeudgivelse – to trioer, ét album! Og nu turnerer de altså også sammen for udgivelsen af “Doppler Effect”, som er et LIVE-album.

Man kan godt sige, at der er et mester/lærling-forhold imellem de to guitarister, Uffe Steen og Michael Vestbo, idet mesteren Steen har været en vigtig lærer for lærlingen Vestbo. “That was then, this is now”, tiden går, og det ulige forhold er blevet mere ligeværdigt i en grad, så begge guitarister inspireres af hinandens spil og af at spille sammen! Dette er udgangspunktet for aftenens koncert.

Begge trioer er med line up bestående af guitar, bas og trommer. Både live og på det nye album inviteres publikum indenfor i en spændende samtale mellem to musikalske udtryk med guitaren i front. Hér er både eventyrlysten triojazz, groovy bluesstemning, smukke ballader, guitar-duetter og det helt store brag med begge trioer på scenen på én gang!

Uffe Steen er en stjerne i dansk blues og jazz. Hans fantastiske og ubesværede strengeleg tryllebinder såvel jazz- som blues-publikummet. En musikalsk fantasi uden ende præger hans soli, som ofte kan være lange, da han spiller trioens eneste solo-instrument. Man forundres altid over hans enestående kreativitet og ro. Ofte trives han bedst i de langsomme tempi, hvor nuancerne i guitarspillet kommer fuldt til sin ret, men han kan også fyre den af, så englene synger.

Med sig har han den konservatorie-uddannede bassist, Thomas Sejthen, som er en vigtig del af elite-musikmiljøet i Aarhus. Trommeslageren Jesper Bo Knudsen er også en højt uddannet musiker og underviser på diverse jyske konservatorier i trommer og slagtøj. Denne trio er ren musikalitet og dynamit, når de udfolder deres jazzblues.

Michaels Vestbo, aftenens anden guitarist, dimitterede selv fra Jysk Musikkonservatorium i 2011, hvor en af lærerne var Uffe Steen, og har siden med stor succes været solist. Han er lyd-fanatiker, så lyden vil ved denne koncert komme til at stå knivskarpt, som den selvfølgelig også gør på den fælles cd/lp-udgivelse. Vestbo trio spiller instrumentalmusik, oftest egne kompositioner, som er iørefaldende og alligevel med bid. Det instrumentale overskud er stort, også i denne trio, som afrundes af Jesper Smalbro på bas og trommeslageren Eddi Jarl.

Det bliver et rent orgie i vellydende blues og jazz leveret af to af de bedste orkestre i genren. Da koncert-turnéen også releaser den nye plade, vil du kunne få orkestrene med hjem som ekstra-ekstranumre.

Guitar: Uffe Steen
Bas: Thomas Sejthen
Trommer: Jesper Bo Knudsen

Guitar: Michael Vestbo
Bas: Jesper Smalbro
Trommer: Eddi Jarl

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.