Katrine Madsen Kvartet

Onsdag d. 10. april kl. 19:30 i Bygningen

DANMARKS SVAR PÅ DIANA KRALL – SANGERINDEN KATRINE MADSEN – ER TILBAGE!

Katrine Madsen er tilbage! Sangerinden, som i en lang gylden periode på 15 år strålede over dem alle, er tilbage på scenen. I 10 år har der været lidt stille omkring Katrine Madsen, men nu er hun aktuel med en ny live-udgivelse fra det legendariske, københavnske spillested Montmartre og med en ny turné. JIVE og hele jazz-Danmark glæder sig til gensynet.

Ældre musikkendere vil vide, at Katrine er en fremragende vokalist med en perlerække af fremragende udgivelser i eget navn. I perioden lagde hun hele Skandinavien, store dele af Europa, Australien og Asien – især Japan – for sine fødder. Alle var lande, hvor hendes orkestre kunne turnere år efter år. I de stille år har Katrine Madsen fokuseret på sit virke som underviser i rytmisk sang ved Det Jydske Musikkonservatorium. Katrine Madsen komponerer også og har tidligere modtaget Statens Kunstfonds komponist-legat.

Katrine Madsen synger på engelsk og lever sig fuldstændigt ind i tekstuniverset. Hun synger, så tilhørerne (mændene især) vil kunne få røde kinder, hvis hun fremfører fx Cole Porters sang om en prostituerets liv, “Love for Sale”. Der vil være mange bidrag fra den store amerikanske sangbog, også kaldet “standards” eller evergreens. Publikum vil så kunne nyde kendte sange i Katrine Madsens fine fortolkninger. Mon ikke også hun vil synge fra sine egne, fine kompositioner? Måske har hun endda komponeret nyt? Man kan aldrig vide.

Katrine Madsens stemme er dyb, fløjlsblød og med et lille vibrato, som man kender det fra de store amerikanske sangerinder Anita O’Day og Shirley Horn. Amerikanerne synes, at hun er Europas svar på Diana Krall, og der er også flere vokale lighedspunkter. Hun har modet til at lade sig føre med af musikken, også når udgangspunktet skifter, hvilket jo sker, når man har med improviserende musikere at gøre. En musikalsk udfordring fra sine medspillere tager Katrine gerne imod. Det giver mulighed for fx ordløs scat-sang i interaktionen med rytmegruppen.

Musikerne i kvartetten er “good, old” Jesper Bodilsen på bas, som han har været det på store dele af den musikalske rejse, som Katrine Madsen har været på. Pianoet betjenes af altid swingende og dybe Henrik Gunde og endelig tromme-esset Jonas Johansen, ikke mindst kendt for sine mange år i DRBB og NHØP Trio. Lad det være sagt med det samme. Det er en mesterlig trio, som Katrine Madsen har med. Trioen og Katrine vil kunne supplere hinanden, understøtte og udfordre hinanden, så vi får en rigtig jazz-koncert, hvor det uventede vil kunne ske, hvor de magiske øjeblikke kan opstå.

En aften med Katrine Madsen Kvartet er en musikalsk og nærværende  oplevelse af de store. Vi kan alle glæde os til denne april-aften, hvor foråret spirer frem.

Line up:
Vokal: Katrine Madsen
Piano: Henrik Gunde
Bas: Jesper Bodilsen
Trommer: Jonas Johansen

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.