Waidtløw, Vadsholt, Andersen Trio

Torsdag d. 17. januar kl. 19:30 i Bygningen

EN NY BEGYNDELSE MED EN STOR SOLIST

JIVE åbner sæsonen “Forår 19” med en stærk, klassisk saxofon-trio. Det er bas, trommer og saxofon – værs’go, og der skåret ind til benet. Trio-formatet er ideelt til at præsentere en stærk solist og samtidig det bedst egnede til musikalsk ligeværdig interaktion.

Ved aftenens koncert er den stærke solist, saxofonisten Claus Waidtløw. og de musisk-ligeværdige partnere er bassisten Kaspar Vadsholt og trommeslageren Martin Andersen.

Det er en ny begyndelse, “A New Beginning”, som mesterens seneste udgivelse hedder. Hvad der startede som et ganske ungt menneskes leg med jazzen i jam sessions blev til fasttømrede gruppeformater, som blev til rollen som big band solist, og nu er vi tilbage ved udgangspunktet, trioen.

Det er nemlig en fast sammenspillet trio, der fødtes som jamværts-trio på det legendariske, københavnske nat-spillested La Fontaine i 90’erne. Nu har trioen så fundet sammen igen mange år og mange musikalske erfaringer rigere. Alle tre tilhører den gyldne generation af danske jazzmusikere, som nu er i deres musikalske zenith.

Trioens musik vil dels være Waidtløws original-kompositioner, dels være jazz-standards. De første vil vise trioens kunstneriske spændvidde, de sidste vil vise evnen til at gå i dybden i gennemprøvede akkord-forløb. Vi kommer til at flyve langt og bredt og gå både dybt og højt med denne trio. Alle tre musikere er kendt for at spille melodisk og lyttevenlig jazz med afstikkere til ukendte egne. Det er netop Waidtløws force; at få det komplekse til at lyde simpelt og flydende og få det enkle til at lyde swingende og intenst. Vi er musik-geografisk i melodiøst hardbop-land.

Claus Waidtløw fik sit internationale gennembrud i 1995 – i øvrigt sammen med Martin Andersen – da de vandt prisen – og en cd-indspilning – for bedste band ved den internationale spanske Gexto Jazzfestival. Claus Waidtløw har siden været vidt omkring, bl.a. som solist med DRBB, Radioens Big Band. I dette orkester hedder bassisten såmænd Kaspar Vadsholt. Så også her er trådene knyttet. Klüwers Big Band, nu Aarhus Jazz Orchestra har også haft saxofonisten med som solist mange gange. Med dette orkester har han turneret i USA med sangeren Kurt Elling. I det hele taget er listen over Waidtløws musikalske samarbejdspartnere og musikalske meritter lang og vidner om solistens respekterede status: Toots Thielemanns, Eliane Elias, John Scofield, Eddie Gomez, Steve Swallow, Carla Bley for bare at nævne nogle få af de kendeste udenlandske navne. Claus har som leder udgivet meget musik selv fra debuten i 1995 med “Claustrophobia” til 2018’s “New Beginning”.

Kaspar Vadsholt, som denne aften har skiftet kontrabassen ud med el-bassen, er en særdeles kompetent musiker, for ellers sidder man ikke i DRBB. Han har spillet i Jive mange gange i forskellige konstellationer, og altid har vi nydt hans meget distinkte lyd på bassen. Denne lyd vil få god plads i aftenens koncert.

Martin Andersen er nok mest kendt for sine mange år med Pierre Dørges New Jungle Orchestra, som han har rejst verden rundt med. Med sit røde hår kan han være en tordnende solistisk Gonzo på trommerne, men hans allerstørste force ligger måske i de stille underspillede accentueringer.

Det bliver en aften med jazz af højeste internationale klasse. Vel mødt til Jives åbningskoncert “Forår 19”

Line up:
Sax: Claus Waidtløw
Bas: Kaspar Vadsholt
Trommer: Martin Andersen

Entre 120 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.