Nathalia Flórez Kvintet / Gunde on Garner

Søndag d. 19. januar kl. 15:00 Bygningen i Vejle

Eftermiddagskoncert! Det dufter af swing og fisk!

Hørt ude i byen:

“Henrik Gunde med det store musikerhjerte, den fabelagtige teknik og det store swing giver koncert i aften!”
“Hvem spiller han med? Har han sin egen trio med? Er han med Radioens Big Band? Er han i Jan Harbecks gruppe? Med Christina von Bülow eller noget helt andet?”
“Hvor foregår det så? Sig det!  Er det i koncertsal, i jazzklub, en festival … HVOR?”

Ro på…få nu pulsen ned, hvis du kan. Henrik Gunde spiller ganske rigtigt igen i Vejle nu med publikumsfavoritten, GUNDE ON GARNER og det er til en eftermiddagskoncert i Bygningen – WOW!

Sit store gennembrud fik Henrik Gunde med trioen “Gunde on Garner”, som har spillet landet tyndt og skabt Gundes folkelige renommé som ”ham, der kan få selv en telefonbog til at swinge”! Hele konceptet er SÅ godt “timet”. Tiden kalder altid på melodisk improvisation og stor-swing som i Erroll Garners kendings-melodi “Misty”. De gamle swing-mestre kunne et og andet, som kommer op til overfladen igen, når tidens bølger har skummet af. “It don’t mean a thing if ain’t got that swing!” – den evige sandhed, i hvert fald når det kommer til jazz.

At swinge og kunne spille swing-musik på højeste niveau kan kun udføres af de bedste. Det kræver en mester-musiker at følge i Erroll Garners fodspor. Det kunne – og KAN og GØR – Gunde stadig. GUNDE ON GARNER er en sikker publikumsfavorit i enhver jazzklub, ved enhver festival… og nu igen hos JIVE i Vejle!

Gunde holder i disse tider positionen som pianist i det hæderkronede danske super big band RBB (Radioens Big Band). Det er stedet, hvor en musikers alsidighed trænes til perfektion. Det har været en meget udviklende tid for Gunde, som har mødt mange af tidens største kunstnere i og gennem bandet.

På trommer har vi vor egen vejlensiske Karsten Bagge, som dog er flyttet til udkants-København. En blændende dygtig og begavet musiker, som vi glæder os til at høre hver gang, han lader sig lokke “hjem”.

På bassen er Nicolas Kock en klippe af ro og kraft, så Gunde frygtløst kan kaste sig ud i improvisationerne.

 

Koncerten denne eftermiddag indledes med en ny ung kvintet med rod i miljøet omkring konservatoriet i Esbjerg; NATHALIA FLÓREZ KVINTET.

Denne kvintet er – trods navnet – næsten ærkedansk og så dybt i hav og muld, som det kan blive. Sangerinden Nathalia Flórez har ganske vist et faderligt ben i den latinamerikanske musik, men hun er født og opvokset på Fanø i Sønderho og har valgt at tage sit udgangspunkt i dette eksotiske miljø, hvor hun finder inspiration til sine originale sange.

Nathalia vil ved koncerten synge på dansk. Fanøs violin-tradition udgør en del af kvintettens egenart og spilles af Annelene Toft Christensen.

Enrico Salvatucci, Niklas Gjersøe og Hans Kristian Knold sammensmelter smukt tekst og melodi, på henholdsvis klaver, kontrabas og trommer. Rytmegruppen spillede i august en fantastisk koncert i Tøjhuset i Fredericia.

Line up:

Nathalia Flórez Kvintet
Nathalia Flórez: vokal
Annelene Toft Christensen: violin
Enrico Salvatucci: klaver
Niklas Emborg Gjersøe: bas
Hans Kristian Knold: trommer

Gunde on Garner
Henrik Gunde: piano
Nicolas Kock: bas
Karsten Bagge: trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.