Petri | Reed | Svendsen | Moore

Onsdag d. 5. februar kl. 19:30 Bygningen i Vejle

New York / Vejle – jazztopmøde 2

Denne koncert er en follow-up på en tidligere koncert i JIVE, som tog alle med storm. To etablerede og fremragende amerikanske musikere, pianisten Eric Reed og saxofonisten Ralph Moore, og to fremadstormende unge danske musikere, bassisten Matthias Petri og trommeslageren Andreas Svendsen, mødtes først i New York. Dernæst til turné i Danmark og nu til fejring af gruppens første og netop udkomne cd-udgivelse: Petri | Reed | Svendsen | Moore – Prism på pladeselskabet Storyville. Udgivelsen har fået gode anmeldelser; “iørefaldende og homogen jazz med respekt for traditionen, og hvor energien flyder flot, når tidløse melodier ses igennem et prisme”. Prismet viser de nye muligheder kvartetten finder i eksempelvis melodier som Lennon/McCartneys Yesterday og Horace Silvers Peace.

Uden at de to prominente gæster, pianisten Eric Reed og saxofonisten Ralph Moore, på nogen måder kan kaldes gamle, er der dog tale om et generationsmøde, da de to danskere, bassisten Matthias Petri og trommeslageren Andreas Svendsen, begge kun er sidst i tyverne.

Vi skal denne dag igen møde den skarpeste New Yorker-jazz, hard bop fra den øverste hylde. Pianisten Eric Reed er rundet af trompetisten Wynton Marsalis’ band, som han spillede og indspillede med gennem et årti fra 1990-99. Det var mesterlære af højeste klasse, og siden er Eric Reed sprunget ud som bandleader selv. Han er en fuldstændig nydelse teknisk og musikalsk.

Saxofonisten Ralph Moore er egentlig født i London i 1956, men flyttede til USA som 13-årig. Han blev uddannet på legendariske Berklee College of Music i Boston, hvorefter han begyndte at spille og turnere med pianisten Horace Silver. Senere kapelmestre var Cedar Walton, J.J.Johnson og bassisten Ray Brown for blot at nævne enkelte. Ralph Moore medvirker på et stort antal indspilninger i eget navn og som sideman. Han er af John Coltrane-skolen med stor melodisk opfindsomhed, dog med en lidt blødere tone end mesteren.

Vi kan atter glæde os til at møde det unge, internationale rytmepar, Petri og Svendsen, i samspil med disse store amerikanske jazzmusikere – denne gang som et en rigtig sammenspillet kvartet med en cd-udgivelse bag sig. Den splinternye cd vil med stor sikkerhed kunne købes ved koncerten.

Line up:

Eric Reed: piano
Raiph Moore: sax
Matthias Petri: bas
Andreas Svendsen: trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr


Skriv til os på billetkontor@jive-jazz.dk hvis du vil bestille billetter.

Lukket for kommentarer.