Seamus Blake Trio

Tirsdag d. 11. maj kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

ÅRETS STORE TRIO KONCERT I JIVE

Det er en stor fisk JIVE har landet med denne trio. De to mesterlige, danske musikere Martin Andersen, trommer og Jesper Bodilsen på bas har dannet en trio med den internationale superstjerne, saxofonisten Seamus Blake. Det er altså stort, dette triomøde, en musikalsk drøm.

Engelsk-canadiske Seamus Blake har spillet sammen med så mange store navne gennem sin mere end 25-årige karriere, hvor han mest har boet i New York, nu dog i Paris. Blot skal her nævnes John Scofields Quiet Band.

Han har en stor forkærlighed for melodisk improvisation, og han har en yderst frodig musikalsk kilde at øse af. Seamus Blakes soloer er nærmest gået hen og er blevet kult hos unge saxofonister. Han kan spille meget lange soloer, og han elsker det. Til det formål er der intet bedre format end trioen. Den kan bruges til at sætte spotlightet på en musiker, som har ekstraordinært meget at give. Samtidig er trioen også ofte det mest ligeværdige format, hvor instrumenterne interagerer med hinanden, gør hinanden gode og fordeler soloerne demokratisk. Mon ikke aftenen BÅDE sætter fuldt spot på Seamus OG giver vore brillante landsmænd mulighed for at byde ind med deres musikalske mesterskab.

Seamus Blake er “CRISS CROSS recording artist”, altså tilknyttet dette velrenommerede pladeselskab. Han spiller fuldstændig intuitivt og teknisk ubesværet. En sjov anekdote er, at under sit ophold på Berklee Institute of Music vandt Blake en konkurrence, hvor præmien var en koncertoplevelse sammen med Herbie Hancock og Wayne Shorter – vel og mærke på scenen! Her lærte Seamus noget om, hvordan den ældre generation i jazzen overgiver viden om jazzkulturen og musikken til den yngre. Dette har Blake også taget meget alvorligt i sit arbejde som underviser. Hvad vi har, har vi for at give det videre.

Ved aftenens koncert flankeres han af den fænomenale bassist, Jesper Bodilsen, som er jævnaldrende med Blake og er i sin karrieres absolutte zenith.
En perfekt teknik og en ro og sikkerhed i spillet – hvordan kan det blive anderledes for NHØPs bedste elev og arvtager.
Jesper Bodilsen har vi jo fulgt i JIVE gennem mange år, og han er den perfekte melodiske legekammerat for Seamus Blake. De matcher hinanden i alt. Det kan kun blive enestående.

På trommer er der Bodilsens gamle ven, Martin Andersen, som har utallige meritter på cv’et. Som musiker i Pierre Dørges New Jungle Orchestra har han rejst verden rundt og fundet inspiration i verdensmusikken. Andersen er en suveræn trommeslager, som har akkompagneret rigtig mange store musikere og bidraget til den danske jazzscene i en menneskealder. Han er et kraftværk af afvejet energi og stærk fremdrift, hvor end han spiller.

Seamus Blake har gennem et solist-engagement hos Aarhus Jazz Orchestra i 2017 fået en fornemmelse for, hvilket tårnhøjt niveau, der spilles på her i landet. Det er også netop det, der har lokket Seamus Blake til Danmark; udfordringen ved at spille trio med NETOP disse to musikere.

Blake har gennem sine New York-år fået en TOUGH TENOR skoling, som han måske netop prøver at lægge nye lag på og få mere af den europæiske tilgang til jazzen ind i sit spil. Det mere lyriske og sensitive. Det bliver spændende at høre. Ud over det stærke melodisk-baserede spil, kan Blake også godt lade sig rive med over i noget atonalt, hvis muligheden byder sig. En god musiker siger aldrig nej til en udfordring, og han må forvente særdeles kompetent og udfordrende modspil fra de to danskere.

Når musikerne har denne kaliber kan alt ske, og alle tre musikere tager gerne en udfordring op. Der vil være originale kompositioner af Blake og standards. En god blues går man bestemt heller ikke af vejen for.

Årets store trio-koncert er i vente.

Seamus Blake – sax
Martin Andersen – trommer
Jesper Bodilsen – bas

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr

Lukket for kommentarer.