Tobias Stavngaard Sextet

Onsdag d. 9. juni kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

FREMRAGENDE, UNGT ORKESTER VISER NYE VEJE

Tobias Stavngaard er et nyt spændende navn på den danske jazzhimmel. Det er altid skønt, når nye talenter dukker op til at bringe jazzmusikken videre. Københavnske Sankt Annæ Gymnasium er kendt som udklækningssted for nye musikere, og en del af dem føler et naturligt tilhørsforhold til jazzen og dens verden. Dét har været Tobias’ skæbne, og med trombonen (basunen) i hånden skulle verden erobres. De første og vigtige stationer har været de to svenske mester-trombonister og arrangører, Vincent Nilsson og Nils Landgren. De viste Tobias noget om mulighederne i det ofte lidt underkendte horn. Samtidig vakte de Tobias Stavngaards interesse for at arrangere musik.
Siden er Tobias gået all in på jazzen, og i en tidlig alder har han fået et drømmejob som 2. trombone i Aarhus Jazz Orchestra. Her har han også fået mulighed for at skrive arrangementer for big bandet. Han har vist sig som meget dygtig og talentfuld også ud i dette område.
Det er således en ung og erfaren (!) orkesterleder, der besøger JIVE denne aften sammen med sin sextet.
Aftenens musik vil være både Tobias Stavngaards’ egne kompositioner/arrangementer og standards, som vil være ny-arrangerede af ham.

Orkestret er en sextet med tre horn, piano, bas og trommer, så der er noget at arrangere for. Store dele af musikken er gennemkomponeret, men med plads til soloer. Lyden er moderne, let kølig, lyrisk nordisk hardbop – altså god klassisk jazz tilsat tidens fornyelser.
Orkestret er godt sammenspillet, og alle er trænet i nodelæsning via erfaringer fra big band miljøet.

De to yngste medlemmer, bassisten William Mannerland og trommeslageren Nikolaj Bangsgaard er studerende fra SDMK i Odense og er meget velspillende og talentfulde.
Pianisten Carl-Emil Dons Christensen spiller rigtig godt og får god soloplads også.

Sextettens to sidste medlemmer har allerede markeret sig stærkt på den danske jazzscene.

Det er saxofonisten Aske Drasbæk, som i øvrigt er kollega med Tobias i Aarhus Jazz Orchestra. Han har to gange (!) vundet prisen ved DMA Jazz for årets nye danske jazznavn. Aske er 37 år og har sit eget band, Orpheus, som også har vundet priser og begejstret jazz-Danmark. Han er også med i det råswingende kultband, Kutimangoes. Aske Drasbæk ER en fast-etableret musiker, som vil præge de kommende års jazzmusik.

Endelig er der trompetisten og stortalentet, Jakob Sørensen, som allerede har optrådt flere gange i JIVE. Også Jakob har slået rod i Aarhus Jazz Orchestra med stor succes.
Han er 31 år og allerede en mester på sit instrument og som arrangør. Også Jakob har været årets jazztalent ved DMA Jazz. Han har udgivet flere plader i eget navn og har sit eget fremragende orkester, Bagland.

Dette er et fremragende orkester bestående af helt unge og også mere erfarne musikere. Det er musik med respekt for traditionen og så med et moderne tvist. Kom og mød dem og bliv overbevist om, at jazzen lever, har det godt og går en lys fremtid i møde.

Tobias Stavngaard – trombone
Jakob Sørensen – trompet
Aske Drasbæk – sax
Carl-Emil Dons Christensen – piano
William Mannerland – bas
Nikolaj Bangsgaard – trommer

Køb billet her

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr
Pris ved indgangen 160 kr. / medl. 120 kr. / unge 80 kr.

Billetpriser er ekskl. billetgebyr og adm. omkostninger.
Forsalget lukker 3 timer inden koncertstart.

Begrænset antal billetter: 50 stk.

 

 

Lukket for kommentarer.