Andorra

Torsdag d. 7. april kl. 19:30, Bygningen i Vejle

 

Nyt dansk orkester flytter grænser

Andorra er et nyt dansk jazzorkester med rødder i miljøet omkring Det Syddanske Musikkonservatorium (Odense/Esbjerg). Der kan man vælge mange forskellige linjer, fx folkemusik, klassisk, rytmisk og mange flere. Aftenens musikere har truffet hinanden her. Selv om nogle af dem har rødder i jazzen, andre i rock og indie-musik, så har de mærket, at noget helt specielt opstod, når de spillede sammen. Efter konservatoriet skulle vejene så skilles, men følelsen var så stærk mellem musikerne, at det måtte afprøves, hvilket potentiale der var i samarbejdet mellem dem.

Resultatet er nærmest sensationelt godt! En ny lyd er født på den danske og europæiske scene, og den vil skabe bølger derude. Er det jazz, er det indie rock, er det fusion, progressive, trance…? Kald det Andorra Music, for det ligner ikke noget, du har hørt før. Selv om der er genkendelige elementer fra de forskellige genrer, så er det den eksplosive blanding af dem, der er ny – tilført det element, der hedder intuitivt sammenspil, hvor der lyttes med de helt store ører til hinanden. Andorra er så optaget af hinanden som musikere, at de egentlig nok hellere ville sidde i en cirkel og skabe den ligeværdige musik og den specielle bandlyd frem for i en traditionel scene-opstilling.

Der er synergi, og musikkens muser ånder på orkestret, når det spiller. Det er UNG MUSIK, så JIVE håber, at rigtigt mange unge vil finde vej til denne koncert. Det er selvfølgelig også musik for alle, der har de musikalske tentakler ude og ikke bare vil pleases af trygheden i det kendte. Af huse, alle mand og alle kvinder – dette er nu-musik til alle!

Orkestret spiller lange numre, der giver fuld mulighed for at bygge forløb op med masser af soloer på gyngende baggrund og med plads til at afprøve lidt mere stille interaktion mellem instrumenterne. Vi er i Andorra-land, og alt kan ske.

Trompetisten Mads la Cour er et veletableret navn på den danske jazzscene, både med egne projekter og i DR Big Band. Også guitaristen Simon Krebs har jazz-rødder, og han kan spille elektrisk rock-guitar, så metallet lyner.

Bassisten Morten Jørgensen, trommeslageren Nikolaj Bundvig og pianisten Peter Kohlmetz Møller har alle primært erfaringer uden for jazzen, i rock og indie. Som de moderne musikere de er, er også de eklektikere, der ikke opdeler i genrer, men lader musikken tale for sig selv.

Orkestret har fået en pladekontrakt med April Records, og den nye udgivelse forventes at komme i januar 22. Den skulle jo gerne følges på vej af en turné, men Corona ændrer ofte vore vilkår. Det bliver stort. Følg bandet allerede nu, hvor der ligger noget live-materiale på nettet. Så ved du og vennerne, hvad I skal d. 7. april 2022.

Line-up:
Mads La Cour – trompet
Morten Jørgensen – elbas
Simon Krebs – guitar
Peter Kohlmetz Møller – klaver
Nikolaj Bundvig – trommer

Entre 140 kr. / medlemmer 100 kr. / unge-medlemmer 60 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.