Benny Andersen Tribute

Søndag d. 15. maj kl. 16:00, Bygningen i Vejle

HYLDEST-KONCERT FOR BENNY ANDERSEN (OG POVL DISSING)

Dette er “Forår 22”s største koncert i JIVE.

Vi skal møde Benny Andersens melodier i lidt mere jazzede udgaver.

Jens Jefsen / Morten Lund var rytmegruppe, når Benny og Povl var på tur i over 15 år. Så det er folk, der kender musikken helt til ind til kernen.

I “rollen” som Benny ved klaveret er Henrik Gunde, piano-virtuosen, JIVE’s yndling. I “rollen” som Povl Dissing er Dissing! Dog er det Dissing-sønnen Rasmus Dissing, som synger. Povl Dissing må desværre blive hjemme hos fruen. Han har efter en faldulykke haft problemer med tale og hørelse. Povl rapporteres i bedring, men har indstillet sin aktive karriere.

Benny Andersen forlod os i 2018, hvor han fik alle poeters største ære – et stort fakkeloptog. Det er en ære, som gives til de mest folkekære kunstnere. Også Kim Larsen fik denne ære.

Musikken denne dag er selvfølgelig Benny Andersens fantastiske sange og viser, som er blevet til folkeeje gennem Povl Dissings fortolkning af ordene. Sønnen Rasmus Dissing kender sin fars fortolkninger rigtig godt. Selv om sangene virker til at have fået deres ultimative fortolkninger gennem Povl, er det lykkedes Rasmus Dissing at finde ind i sangene og få gjort dem til sine. Han ønsker at ære sangene, Benny Andersen og sin far gennem fortolkninger, der er genkendelige, og alligevel med det personlige twist, som en skabende kunstner altid ønsker at tilføre materialet.

Jazzen er ikke fjern, hverken for Benny eller Povl. Benny startede sin karriere som bar-pianist med hang til jazz, og Povl startede også sin karriere som jazz-sanger inspireret af Louis Armstrong, inden folkemusikken tog over. Senere lå jazzen som en undertone i melodier og tekster. Det var derfor nærmest uundgåeligt, at Benny og Povl blev parret med norske Brazz Brothers, som de lavede nogle forrygende plader med.

Dagens koncert vil være et genhør med de elskede sange anno 2022. Forvent et brag af en koncert, når vort elskede makkerpar Benny og Povl loyalt hyldes af nogle af landets bedste musikere.

Line-up:
Rasmus Dissing – vokal
Henrik Gunde – piano
Jens Jefsen – bas
Morten Lund – trommer

Entre 200 kr. / medlemmer 150 kr. / unge-medlemmer 90 kr. + gebyr

Lukket for kommentarer.